FANtv-nl-logo-mobile

Ruitenwisser tips

Ruitenwisser tips

Moet je ook zo vaak je ruitenwissers vervangen? Vooral in de winter hebben deze veel te verduren. Enkele tips om de wissers te sparen.

Auto verkopen? Met deze tips is succes verzekerd

Auto verkopen? Met deze tips is succes verzekerd

Hoeveel brengt jouw auto op? Dat hangt af van de wijze waarop je hem wil verkopen. Dit kan op twee manieren. Heb je bij een autogarage de auto van je dromen gevonden, dan kan je je oude auto daar vaak inruilen tegen de nieuwe. Meestal moet je dan nog wel geld bijbetalen, zeker als het een nieuwe auto betreft. Daarnaast kan je je auto zelf verkopenVaak levert je dit nog veel op.

De voor- en nadelen van inruilen tegen een nieuwe auto
Wil je je oude auto inruilen tegen een nieuwe bij de garage? Dan heb je niet zo’n goede onderhandelingspositie als wanneer je hem zelf verkoopt. De garagehouder kan een mooie prijs voor je huidige auto betalen. Maar het betekent vaak wel dat je weinig tot geen korting op de nieuwe auto krijgt. Anderzijds scheelt het je veel werk. Je hoeft geen advertentie aan te maken en je hoeft niet te wachten op eventuele kopers.

Tips: Autolampen

Tips: Autolampen

Een autolamp vervangen is vaak een lastigere klus dan het lijkt. Wij hebben wat tips voor je.

Gratis auto taxatie

Gratis auto taxatie

Wil je je auto verkopen? Of wil je gewoon weten wat je auto waard is? Via internet kun je heel makkelijk, gratis en vrijblijvend een online taxatie laten doen.

Tips: Motorolie

Tips: Motorolie

Motorolie is heel belangrijk voor de werking van je motor. Dit goedje verdient dan ook meer aandacht dan af en toe alleen peilen.

Pech langs de weg: Een lege accu

Pech langs de weg: Een lege accu

Het zal je maar overkomen: de accu van je auto is leeg! Het is een probleem dat vaak voorkomt, vooral als de auto enkele weken heeft stil gestaan in de winterperiode. Door de lage temperaturen wordt de accu namelijk zwakker. Gelukkig ben je, met behulp van een andere auto en startkabels, zo weer op weg. Maar hoe weet je nu wanneer de accu leeg is? Waar moet je op letten met startkabels?

De mooiste auto-posters

De mooiste auto-posters

Via internet zijn honderden prachtige auto-posters te koop voor heel weinig geld. Ideaal voor aan de muur van je woonkamer, slaapkamer of garage.

1 op de 3 rijdt met een te lage bandenspanning

1 op de 3 rijdt met een te lage bandenspanning

Uit een groot onderzoek van Bridgestone is enkele jaren terug gebleken dat 1 op de 3 automobilisten met een te lage bandenspanning rijdt. Dit kost onnodig veel brandstof en is soms zelfs gevaarlijk.

19 tips voor de winter

19 tips voor de winter

De winter is traditioneel de meeste ongelukken gebeuren. Dankzij diverse elektronische systemen kunnen tegenwoordig al veel ongevallen worden voorkomen, maar de belangrijkste factor is en blijft de mens. En mensen kun je tips geven.

Wintertips van de Wegenwacht

Wintertips van de Wegenwacht

Als je tijdens vorst en kou met de auto op stap gaat zijn er zaken waarmee je rekening moet houden. De ANWB geeft hier enkele tips.

Theorie examens online oefenen

Theorie examens online oefenen

Moet je binnenkort het theorie-examen voor je rijbewijs doen? Voor personenauto, motor of bromfiets? Dan kun je via de website Drivers Only de theorie-examens oefenen op je computer, tablet of telefoon.

Tips: Voorkom onzichtbaar benzineverbruik

Tips: Voorkom onzichtbaar benzineverbruik

De prijs van benzine is ondanks de lagere olieprijs nog altijd schrikbarend hoog, met als gevolg dat zelfs een korte autorit een kostbaar ritje wordt. Maar wist je dat veel brandstof niet opgaat aan het rijden zelf, maar aan randzaken als airco, verwarming en gewicht? Daarom geven we hier enkele handige tips om op een eenvoudige manier deze kostbare brandstof te besparen via deze externe factoren.

Hulp bij een auto te water

Hulp bij een auto te water

Wat moet je doen als je een auto te water ziet gaan? Hier kun je lezen hoe je het beste hulp kunt bieden.

Tips: De accu

Tips: De accu

Het onderdeel van de auto dat de meeste problemen en storingen geeft is de accu. Hier geven wij enkele tips m.b.t. deze energieleverancier.

Zeven vragen over winterbanden

Zeven vragen over winterbanden

Met de huidige weersomstandigheden heeft niemand meer vragen over het nut van winterbanden. Dat neemt niet weg dat er nog wel andere vragen rijzen. Hier de antwoorden.

Wintertijd, autokraaktijd

Wintertijd, autokraaktijd

In de winter vinden er ruim 45% meer autokraken plaats dan in de zomer. 1 op de 13 automobilisten heeft er in een jaar mee te maken.

Tips: De uitlaat

Tips: De uitlaat

De uitlaat ligt voor een groot deel verstopt onder de auto. Je ziet er dus weinig van, maar de uitlaat heeft wel een paar belangrijke functies.

Zuinig rijden doe je zo

Zuinig rijden doe je zo

Iedereen kan besparen op zijn brandstofverbruik. En daar heb je echt niet persé een energiezuinige auto voor nodig. Ook met een oude auto is zuinig rijden mogelijk. Je moet gewoon even weten hoe. Neem de volgende tips in je op en wie weet rijd je straks vele kilometers meer op dezelfde tank.

Het Nieuwe Rijden
Het Nieuwe Rijden werd in eerste instantie ingevoerd om het milieu minder te belasten. Maar uiteindelijk scheelt het ook in de portemonnee. En er is niets moeilijks aan:

Autorijden in de herfst

Autorijden in de herfst

De zomermaanden zijn weer voorbij en dat betekent dat het tijd is voor de herfst. Voor het verkeer is het zaak om rekening te houden met enkele gevaren die dit seizoen met zich meebrengt.

Vergelijkbare artikelen