FANtv-nl-logo-mobile

Nooit meer een boete met een VDO Dayton systeem!

De afgelopen jaren zijn navigatiesystemen voor de auto steeds populairder geworden. De keuze is enorm. Toch zijn alle beschikbare systemen in de basis hetzelfde: ze berekenen de makkelijkste route van punt A naar punt B. De navigatiesystemen van VDO Dayton gaan een paar stappen verder. Nu met speciale FAN korting!
VDO Dayton heeft een nieuwe lijn navigatiesystemen met diverse technische snufjes, die het autorijders nog makkelijker maakt om van A naar B te komen. Zo waarschuwen deze systemen je bijvoorbeeld voor snelheidscontroles, zowel de vaste flitspalen als de mobiele flitsers!C-IQ – intelligent content on demand
De navigatiesystemen van VDO Dayton maken gebruik van C-IQ, een intelligent systeem waarmee je altijd kunt beschikken over de meest actuele wegenkaarten en reis- en verkeersinformatie. Het motto van C-IQ is dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Alle informatie staat gecodeerd op de meegeleverde CD's of DVD's en met een speciale code kun je een deel van die informatie vrijgeven voor een bepaalde periode. Dat biedt een hoop voordelen.

Zo hoef je bijvoorbeeld geen dure digitale wegenkaart van Frankrijk aan te schaffen voor dat ene weekendje Parijs. Voor nog geen zes euro schaf je de code aan, waarmee het navigatiesysteem je een weekend lang toegang geeft tot de wegenkaart van heel Frankrijk. Hetzelfde systeem wordt ook gebruikt voor nog een heleboel andere nuttige informatie. Zo is er voor Frankrijk bijvoorbeeld het vrijetijdspakket, waarmee je via je navigatiesysteem toegang hebt tot gedetailleerde informatie over campings, hotels, restaurants en toeristische attracties. Openingstijden, prijzen, telefoonnummers, het is allemaal beschikbaar. En je bepaalt zelf of je een dag, een paar dagen, een maand of het hele jaar toegang wilt hebben tot de informatie.


De toegangscodes zijn aan te schaffen via internet, maar ook telefonisch of rechtstreeks bij de dealer.Flitsinfo
Met behulp van C-IQ Flitsinfo (€ 19,95 per jaar) worden op het scherm van het navigatiesysteem vrijwel alle vaste flitspalen in heel Europa zichtbaar. Bij het naderen van een flitspaal geeft het navigatiesysteem precies op het juiste moment een waarschuwing. Dit is heel nauwkeurig, omdat een navigatiesysteem immers precies weet waar de auto rijdt, waar de flitspalen staan én hoe hard de auto rijdt. Hoe hoger de snelheid is, hoe eerder het systeem waarschuwt. Dit geldt niet alleen voor snelheidsradars, maar ook voor rood licht controles.


TMC
Een systeem dat je waarschuwt voor flitspalen is natuurlijk reuze handig, maar hoe zit het met alle mobiele controles die tegenwoordig overal opduiken? Ook daar heeft VDO Dayton wat op gevonden. Een aantal van de VDO Dayton navigatiesystemen zijn voorzien van een TMC-module (Traffic Message Channel).


Deze module ontvangt draadloos informatie over files, wegwerkzaamheden en bijvoorbeeld waarschuwingen voor gladheid. Het systeem presenteert indien nodig meteen een alternatieve route en laat aan jou de keuze om deze route te rijden of de vertraging voor lief te nemen Ook wordt er in het TMC-signaal informatie meegezonden over de locatie van tijdelijke snelheidscontroles. Het navigatiesysteem verwerkt deze informatie en kan je ook tijdig waarschuwen voor de flitser.

Het TMC-systeem is 24 uur per dag en 7 dagen per week actief en gratis te gebruiken in de hele Benelux. Meer informatie over VDO Dayton systemen en C-IQ kun je vinden op 
www.nooitmeereenboete.nl
www.c-iq.net
www.vdodayton.com


Vergelijkbare artikelen