FANtv-nl-logo-mobile

Gratis plattegronden bij Nokia

Nokia betreedt de markt van de mobiele navigatie, en pakt dat slim aan. Iedereen kan gratis plattegronden van 150 landen downloaden en op zijn mobiele telefoon installeren.            Het is ook mogelijk met deze software een route uit te stippelen, maar wie via gesproken instructies naar de plaats van bestemming geloodst wil worden moet wel een abonnement afsluiten.


Doordat deze abonnementen ook voor een korte periode (vanaf een week) kunnen worden afgesloten, kunnen gebruikers er voor kiezen straks alleen tijdens hun vakantie een abonnement te nemen. De gesproken routenavigatie werkt in 30 van de 150 landen.


De software heet Smart2Go en is ontwikkeld door het Duitse Gate5. Dat bedrijf is onlangs door Nokia overgenomen. De kaarten die worden gebruikt (en dus gratis te downloaden zijn) komen van TeleAtlas en Navteq. Onder de naam Nokia Maps zal Smart2Go in de toekomst worden meegeleverd met alle smartphones van de N-serie. Bezitters van andere telefoons kunnen de software gratis downloaden.Dit downloaden kan via een PC, of je kunt via SMS een downloadlink aanvragen. Voor het downloaden moet je eerst aangeven op welke telefoon je de software wilt installeren. De software is momenteel beschikbaar voor telefoons die onder het Windows Mobile 5.0 of Symbian S60 besturingssysteem draaien. In de toekomst komen er ook versies voor andere besturingssystemen.


Wegens grote belangstelling is het niet altijd mogelijk om de software te downloaden. Met het excuus dat het een beta-versie betreft is downloaden soms niet mogelijk.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl