FANtv-nl-logo-mobile

Vredestein Ultrac SUV Sessanta: Alleen voor SUV's

Vorig jaar introduceerde Vredestein de Ultrac SUV Sessanta, een speciale sportband voor SUV's. Wij hebben deze band getest.


De naam van deze band verwijst naar het zestigjarig bestaan van Vredestein in Enschede. Als eerbetoon aan de samenwerking met ontwerper Giugiaro Design wordt "zestig" in het Italiaans geschreven als “Sessanta”.    

SUV's worden steeds krachtiger, een pk'tje of 400 is al lang geen uitzondering meer. SUV's zijn eigenlijk Extra Large sportwagens geworden! Om al dat geweld goed op de weg over te brengen heb je natuurlijk een goede band nodig.


En dat is precies waar de Ultrac SUV Sessanta voor gemaakt is. Deze banden geven de SUV goede grip en door het bijzondere asymmetrische profiel blijven ze daarbij stil hun werk doen.


De band is voorzien van een extra breed loopvlak, voor goede grip. De band heeft daardoor een betere wegligging en meer stabiliteit, maar door het eerdergenoemde profiel behouden ze hun comfort. De Ultrac SUV Sessanta is voorzien van een dubbele rayon karkaslaag en een stevige gordel. Daardoor heeft de band een hoger draagvermogen, wat hem zeer geschikt maakt voor de zwaardere SUV's.Ook heeft deze speciale band een zeer goede weerstand tegen aquaplaning, en - ook niet onbelangrijk - de door de Italiaanse designstudio Giugiaro ontworpen banden zien er uniek en bijzonder fraai uit.


In de video kun je zien hoe Tim deze band test op het circuit van Ascari in Spanje.

Vergelijkbare artikelen