FANtv-nl-logo-mobile

Vredestein introduceert nieuwe Quatrac 3

Vredestein introduceert eind deze zomer een compleet nieuwe vierseizoenen-band voor het middenklassesegment: Quatrac 3.


De Vredestein Quatrac 3 kenmerkt zich vanwege zijn opvallende asymmetrische, niet richtingsgebonden profiel met een duidelijk herkenbare zomer- en winterzijde.


De Quatrac 3 wordt vanaf september leverbaar en Vredestein zal bij de introductie gelijktijdig twee RunFlat uitvoeringen van de Quatrac 3 op de markt brengen; een wereldprimeur voor vierseizoenenbanden.

De nieuwe Vredestein Quatrac 3 is het alternatief voor automobilisten die één type band willen gebruiken voor zowel het zomer- als winterseizoen in plaats van te kiezen voor afzonderlijke zomer- en winterbanden.


Het buitenste deel van het loopvlak van de Quatrac 3 is ontworpen voor optimale prestaties onder droge en natte rijomstandigheden, terwijl de binnenkant van het loopvlak ontworpen is voor maximale grip onder winterse omstandigheden.


De Quatrac 3 RunFlat is voorzien van een extra versteviging (insert) in de flank van de band. Bovendien is de hielconstructie verzwaard om te zorgen dat de band bij spannings-verlies toch stevig om de velg blijft zitten. Bij het verlies van spanning is de Quatrac 3 RunFlat nog geschikt voor snelheden tot maximaal 80 km/u. Afhankelijk van de belasting kan er dan tot 80 kilometer leeg mee gereden worden.

Vergelijkbare artikelen