FANtv-nl-logo-mobile

Dashcams, Nuttig en leuk.

Steeds vaker worden dashcams in auto's geplaatst. Een dashcam is praktisch, want de beelden kunnen bewijsmateriaal vormen in geval van een ongeluk of schade. Maar de meeste meeste mensen plaatsen zo'n dashcam omdat het gewoon leuk is.

dashcam informatie

Je kunt een dashcam vergelijken met een zwarte doos in een vliegtuig. Het is een camera die tijdens een autorit alles in beeld vastlegt. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan kun je eventueel je onschuld door middel van deze filmbeelden aantonen.

Een goede dashcam is voorzien van een groothoeklens zodat er zoveel mogelijk van de verkeerssituatie vastgelegd wordt. Deze varieert van 105 tot 180 graden. Hoe meer graden, hoe meer je achteraf op de beelden kunt zien. Voor de scherpte van de beelden is de resolutie ook van belang. Kies een full HD dashcam (1080P) voor goede beelden.

De dashcam wordt op de voorruit, op het plafond van de auto of op het dashboard bevestigd. Dat gebeurt, afhankelijk van de plaats, met een zuignap of met een montagebeugel.

Een bekend merk voor dashcams is Blackvue. Andere merken die je veel tegenkomt zijn Caliber, Rollei, Mio, Aiptek en Garmin.

Nuttig, maar ook leuk
Veel mensen gebruiken de dashcam ook gewoon omdat het leuk is. Hoe vaak zie je niet iets bijzonders of iets grappigs als je onderweg bent? Iets dat je een ander graag zou willen laten zien? Met een dashcam kan dat. Je kunt de beelden later op een computer aan iemand laten zien. Kijk voor voorbeelden maar eens op Youtube. Als je daar op dashcam zoekt komen er heel wat opmerkelijke filmpjes voorbij.

Vandalisme
Ook bij vandalisme een een dashcam handig zijn. Daarvoor dient de cam uitgerust te zijn met een motion detection systeem. Deze kan dan namelijk ingesteld worden te beginnen met filmen als er een beweging wordt waargenomen.

G-sensor
Een andere nuttige optie is de G-sensor. Deze optie zorgt er voor dat de beelden van een dashcam na een schok of klap automatisch tegen overschrijven beveiligd worden. In de meeste goede dashcams in een G-sensor aanwezig.

GPS
Ook handig, maar lang niet op iedere dashcam aanwezig, is de GPS-functie. Deze registreert niet alleen de locatie maar ook de snelheid waarmee gereden wordt. Dit kan erg belangrijk zijn om je onschuld bij een ongeval aan te tonen.

Goede dashcams kopen
Kijk bij goede elektronicawinkels voor dashcams tegen de laagste prijzen.

Tags: automultimedia

Vergelijkbare artikelen