FANtv-nl-logo-mobile

Porsche Boxter

De Porsche Boxster is vernieuwd! Eind dit jaar zullen de nieuwe Porsche Boxster en Boxster S op de markt verschijnen. Aan het exterieur valt met name de nieuwe voorkant op, het interieur is compleet nieuw en ook de motoren zijn aangepast.Een compleet nieuw model kun je de Boxster van de buitenkant niet noemen. Eerder een flinke facelift. De verwantschap met de nieuwe 911 is hierdoor toegenomen maar toch heeft de Boxster een eigen gezicht. Grotere velgen (Boxster 17 inch, Boxtster S 18 inch) en een bredere spoorbreedte geven de Boxster een krachtiger uiterlijk. De luchthapper vóór de achterwielen is groter geworden en de achterlichten hebben een scherpere vorm gekregen.


Meer vermogen
De 2.7-liter zescilindermotor levert nu 240 pk en daarmee 12 pk meer dan voorheen. Ook bij de Boxster S, die gelijkertijd wordt geïntroduceerd, neemt het vermogen toe. De ongewijzigde 3.2-liter motor levert voortaan 206 280 pk in plaats van 260 pk. Daarmee sprint de Boxster in 6,2 seconden van 0-100 km/h; de Boxster S heeft voor deze zelfde sprint 5,5 seconden nodig. Het basismodel heeft een topsnelheid van 256 km/h en verbruikt gemiddeld 9,6 liter (superplus) per 100 kilometer. De topsnelheid van de S-variant bedraagt 268 km/h; het verbruik bedraagt hier 10,4 l/100 km.


Drie versnellingsbakken
In de nieuwe Boxster wordt het motorvermogen via een gemodificeerde vijfversnellingsbak aan de achterwielen overgebracht; de Boxster S heeft een nieuwe versnellingsbak met zes versnellingen. De bediening is bij beide transmissies zo aangepast, dat de schakelwegen aanzienlijk korter zijn geworden. Als optie zijn beide modellen verkrijgbaar met een vijftraps Tiptronic S.Hoofdairbag
Als eerste roadster ter wereld beschermt de Boxster zijn inzittenden met een hoofdairbag tegen de gevolgen van een aanrijding tegen de flank. Deze airbag, die in de bovenzijde van het portierpaneel is geïntegreerd, werkt in combinatie met een zij-airbag in de rugleuning van de stoel. Het resultaat is een zeer goede bescherming van het hoofd.
De Nederlandse basisprijs van de Boxster is nog niet bekend.

Vergelijkbare artikelen