FANtv-nl-logo-mobile

Ford Fiesta

Eerder al presenteerde Ford de Fiesta ST, een dikke Fiesta met een 150 pk! Voor wie die lat te hoog ligt maar toch een sportieve auto wil, komt Ford met de Fiesta S (ofwel Sport). Hij lijkt op de ST maar heeft minder vermogen.De Fiesta S wordt evenal z´n snelle broer, de ST, gepresenteerd tijdens de Salon van Parijs. Uiterlijk zijn er grote overeenkomsten zichtbaar. Neem bijvoorbeeld de stoere voorbumper, de lichtmetalen velgen en de achterspoiler. Ook in het interieur zijn zaken herkenbaar uit de ST. Neem bijvoorbeeld de sportstoelen en de gebruikte materialen.

1.6 liter benzine en diesel
Ook wat rijden betreft moeten de S en ST elkaar weinig ontlopen. Het grootste verschil zit in de motorisering. De ST is alleen leverbaar met een 2.0 liter 16-klepper met 150 pk. De S moet het doen met een 1.6 liter die niet meer op kan brengen dan 100 pk. Tevens zal een splinternieuwe 1.6 liter TDCi turbodieselmotor (90 pk) leverbaar zijn in de Fiesta S.

Eind 2004
Aan het einde van dit jaar zal de Fiesta S op de markt komen. Ford heeft hiermee een betaalbaar alternatief voor de Fiesta ST. Hij mag misschien minder vermogen dan zijn broertje de Fiesta ST hebben, wat betreft uiterlijk maakt hij een hoop goed.


Vergelijkbare artikelen