FANtv-nl-logo-mobile

Skoda Octavia Combi

Vlak na de Nederlandse showroomintroductie van de Octavia hatchback is het alweer tijd voor het volgende Škoda-nieuws: de Octavia Combi. Deze fraaie stationcar is tijdens de Mondial de l'Automobile in Parijs voor het eerst te bewonderen. Begin 2005 komt de nieuweling naar Nederland.

Technische hoogtepunten zijn de DSG-transmissie en de 4x4-uitvoering, die exclusief is voorbehouden aan de Octavia Combi.
De nieuwe Octavia Combi blinkt uit door zijn elegante lijnen. Deze auto is niet alleen tijdloos mooi, maar straalt ook kracht en dynamiek uit. Groot pluspunt van dit model is vanzelfsprekend de forse bagageruimte. In normale toestand is de inhoud al 580 liter, maar met neergeklapte achterbank worden dit er een enorme 1.620 liter.


Classic, Ambiente, Elegance en 4x4
De nieuwe Octavia Combi kent vier uitrustingsniveaus. De Classic, Ambiente en Elegance zijn al bekend van de hatchback. Uniek voor de Combi is de 4x4, die als een op zichzelf staande uitvoering aan het gamma wordt toegevoegd. Standaard in elke Octavia Combi zijn onder andere zes airbags (voorin, opzij en hoofdairbags), actieve hoofdsteunen vóór, remassistent, in de buitenspiegels geïntegreerde knipperlichten, ASR, centrale portiervergrendeling en in hoogte verstelbare voorstoelen.DSG: schakelen met twee koppelingen
De techniek in de nieuwe Octavia Combi is zeer modern. Twee benzinemotoren zijn voorzien van directe inspuiting en beide diesels beschikken over pompverstuiver directe inspuiting. De diesels zijn te combineren met de revolutionaire 6-traps DSG-bak. DSG staat voor Direct Shift Gearbox. De bak beschikt over twee koppelingen: eentje voor de 'even' versnellingen en een voor de 'oneven'.
De versnellingsbak houdt op de achtergrond altijd alvast een andere versnelling ingeschakeld, afhankelijk van de rijomstandigheden. Als de auto bijvoorbeeld in '3' rijdt en accelereert, legt de bak alvast de vierde versnelling in. Op het moment dat daadwerkelijk wordt geschakeld, handmatig of automatisch, vergt dat slechts vierhonderdste seconde. Zonder onderbreking van de aandrijfkracht!


Veilige Octavia Combi 4x4
De 4x4-versies van de eerste generatie Octavia bleken een schot in de roos, vooral in landen met bergen en/of strenge winters. Ook in Nederland komt vierwielaandrijving in veel situaties van pas. Het vergroot de veiligheid tijdens rijden op een glad wegdek of bij zware regenval. Maar ook degenen die vaak op wintersport gaan, doen hun voordeel met de vierwielaandrijving. En wie regelmatig met een zware treklast op pad gaat, zoals een grote caravan of een paardentrailer, profiteert van de 4x4 aandrijftechniek.


De nieuwe Octavia hatchback is door klanten en vakpers geprezen om zijn comfort, uitmuntende kwaliteit en prijs/kwaliteitverhouding. Het was zelfs al nodig om de productie te verhogen. ŠkodaAuto verwacht dat de nieuwe Octavia Combi eveneens een zeer hartelijk welkom krijgt. Prijzen en exacte uitrustingsspecificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl