FANtv-nl-logo-mobile

Honda Jazz

De Honda Jazz heeft al vele prijzen gewonnen en scoort ook in publieks- en betrouwbaarheidsonderzoeken bijzonder hoog. De auto valt op door zijn zeer veelzijdige gebruiksmogelijkheden, mede dankzij de slimme achterbank en de zeer zuinige benzinemotoren.De compacte, maar zeer ruime Honda Jazz is voor modeljaar 2005 nog verder verbeterd. Het exterieur is vernieuwd, het instrumentenpaneel is nog moderner en VSA stabiliteitscontrole (inclusief tractiecontrole) is nu ook als optie leverbaar. Het sportieve uiterlijk van de Jazz mag er wezen. Het innovatieve design met de korte neus benadrukt de dynamiek. Vanaf de LS-versie zijn er nieuw ontworpen koplampen gemonteerd. De lichtunits zijn zwart, zilverkleurig op de LS of in carrosseriekleur in de ES uitvoering. Vanaf de LS beschikt de Jazz bovendien over LED-zijknipperlichten in de buitenspiegels.

In het interieur vallen nieuwe stoelbekleding, een nieuw sportief stuurwiel en een gewijzigd dashboard op. Bekend uit andere Honda's is het backlite instrumentenpaneel waarbij het paneel wordt verlicht zodra de portieren worden ontgrendeld. In de versies met CVT-versnellingsbak hebben de knoppen op het stuur plaatsgemaakt voor hendels. De versies met 1.4 motor zijn nu voorzien van een automatische airconditioning (climate control).


Elke Jazz beschikt nu over schijfremmen rondom. Het stabiliteitscontrolesysteem (VSA Vehicle Stability Assist = ESP en tractiecontrole in één) is een nieuwe optie voor de uitvoeringen met 1.4-motor en handgeschakelde versnellingsbak.Eén van de belangrijkste doelstellingen in de ontwerpfase van de Jazz was een auto maken die de veiligste in zijn klasse is. Die inspanningen zijn in de zomer van 2004 beloond tijdens Euro-NCAP testronde 14. De Jazz scoorde daar drie sterren op het gebied van voetgangersveiligheid. Een zeer goede prestatie, want de vernieuwde testeisen zijn veel strenger dan voorheen.


De vernieuwde Jazz staat vanaf november bij de dealers. De prijzen zijn eind september bekend


Vergelijkbare artikelen