FANtv-nl-logo-mobile

Chrysler Crossfire Black edition

Precies een jaar na de introductie van de Crossfire, presenteert Chrysler de Crossfire Black edition. Deze editie onderscheidt zich uiteraard door de kleur, die overal terug te vinden is.De Crossfire Black edition valt in eerste instantie op door zijn kleur: zwart. Die kleur wordt consequent doorgevoerd: het voorruitframe, de deurgrepen, de dorpelstrips en de louvres in de spatborden zijn alle zwart. En daarmee onderscheidt deze Black edition zich duidelijk van de andere Crossfire-modellen waarbij die onderdelen zijn uitgevoerd in zilverkleur.


Ook in het interieur is sportief-zwart: alle zilverkleurige details van de 'normale' Crossfire zijn hier zwart. Dat geldt bijvoorbeeld voor de pedalen en de ringen rond de luidsprekers.  Onderscheidende details
Naast de consequente toepassing van zwart, onderscheidt de Black edition op nog enkele punten van de andere Crossfire modellen, die overigens voortaan als Limited door het leven gaan. Zo heeft de Black edition fraaie, antracietkleurige stoffen bekleding en zijn de stoelen handmatig in plaats van elektrisch verstelbaar.
Standaard riant
Tot de standaarduitrusting van de Black edition behoren onder andere airconditioning, elektrisch instelbare en wegklapbare buitenspiegels, een audio-installatie met vier speakers en elektrische bediening van de ramen. De techniek van de Black edition is volkomen identiek aan die van de Limited-modellen. Dat betekent dat hij is voorzien van de 3,2-liter V6 met 218 pk die goed is voor een topsnelheid van maar liefst 250 km/h. Ook het sportieve onderstel is gelijk aan dat van de Limited en dat geldt tevens voor de grote lichtmetalen wielen (voor 18 inch, achter 19 inch).


Sportieve prijs
De prijs van de Crossfire Black edition is al net zo sportief als de auto zelf. Hij is met onmiddellijke ingang leverbaar vanaf € 45.995,-. Ook de leaseprijs is aantrekkelijk: vanaf € 399,- per maand. De prijzen van de Crossfire Roadster Black edition beginnen bij € 47.650,-.

Vergelijkbare artikelen