FANtv-nl-logo-mobile

Porsche Boxster en Boxster S

Acht jaar na zijn introductie wordt op 11 december 2004 tijdens de Miljonair Fair in de RAI te Amsterdam de tweede generatie van de Porsche Boxster voor het publiek geïntroduceerd. Bijna 80 procent van alle onderdelen en componenten in de nieuwe Boxster-serie is geheel nieuw.


Grotere velgen en een grotere spoorbreedte symboliseren duidelijk de toename van vermogen en prestaties. De 2,7-liter zescilindermotor van de Boxster ontwikkelt voortaan een maximum vermogen van 176 kW (240 pk) - 8 kW (12 pk) meer dan voorheen. Het maximum vermogen van de Boxster S, met een ongewijzigde 3,2-liter motor, bedraagt voortaan 206 kW (280 pk) in plaats van 191 kW (260 pk). Daarmee sprint de Boxster in 6,2 seconden van 0-100 km/h; de Boxster S heeft voor deze exercitie 5,5 seconden nodig. Het extra vermogen resulteert in combinatie met geoptimaliseerde aërodynamica in een hogere topsnelheid bij een lager verbruik. De Boxster heeft nu een topsnelheid van 256 km/h en verbruikt gemiddeld (EU-norm) 9,6 liter superplus per 100 kilometer. De topsnelheid van de S-variant bedraagt 268 km/h; het gemiddelde verbruik bedraagt hier 10,4 l/100 km.

Uitrusting
De rijkere standaarduitrusting, die onder meer grotere velgen, airconditioning, PSM, radio-CD-speler en boordcomputer omvat, betekent echter geen hogere prijs. De basisprijs voor de nieuwe Porsche Boxster bedraagt € 61.600,- incl. BTW en BPM. De Boxster S gaat € 72.370,- incl. BTW en BPM kosten. De auto die nog dynamischer en sportiever is geworden, is leverbaar via de vijf officiële dealers in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Leusden.Actief onderstel als optie
In plaats van de 'normale' wielophanging zijn de nieuwe Boxsters als optie ook verkrijgbaar met een actief onderstel: PASM – Porsche Active Suspension Management verlaagt de hele auto met circa 10 mm. En in de 2,7-liter Boxster komt PASM in combinatie met een sportpakket dat onder meer Porsche's sportieve zesversnellingsbak omvat. 


Het Sports Chrono-pakket
Porsche's Sports Chrono-pakket biedt de bestuurder van een Boxster een nog hogere standaard van sportieve en dynamische prestaties in de auto. De specifieke kenmerken van dit pakket zijn een nog 'steiler' referentieveld voor het gaspedaal, een 'hardere' en nog abruptere toerenbegrenzing bij maximum motortoerental, en een 'krachtigere' interventie door het standaard PSM – Porsche Stability Management.
Wereldprimeur: de eerste roadster met hoofdairbags
De nieuwe Porsche Boxster onderscheidt zich tevens door een belangrijke innovatie op het gebied van de passieve veiligheid. Het is namelijk de eerste open auto ter wereld die een innovatief hoofdairbagsysteem heeft, dat is geïntegreerd in de dorpels van de auto. Samen met de zij-airbags in de rugleuningen van de stoelen bieden deze nieuwe hoofdairbags een zeer hoog veiligheidsniveau bij aanrijdingen tegen de flank. Het veiligheidssysteem wordt afgerond door front-airbags voor bestuurder en bijrijder, plus driepunts veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzing.Als alternatief voor het standaard stuurwiel is de Boxster ook verkrijgbaar met een sportstuurwiel, maar ook – in combinatie met het Porsche Communication Management PCM, voortaan inclusief DVD-navigatiemodule – met een multifunctioneel stuurwiel dat is afgewerkt met een bijzonder soepel en geraffineerd leder.


Afhankelijk van de uitrusting van de auto kan de bestuurder via de zes toetsen op dit speciale stuurwiel belangrijke audio-, navigatie- en telefoonfuncties bedienen. Een voorbeeld is het nieuwe BOSE Surround System, dat speciaal is afgestemd op het interieur van de nieuwe Boxster, en dat verkrijgbaar is als optie. Dit omvat maar liefst 11 luidsprekers en een zevenkanaals digitale eindversterker, geïntegreerd in de digitale MOST-bus. Dit biedt een luisterplezier dat een nieuwe maatstaf zet in het roadster-segment.

Vergelijkbare artikelen