FANtv-nl-logo-mobile

Brand verwoest ruim 40 sportauto's

In het oosten van ons land is hij een begrip onder autoliefhebbers: Ferrari-dealer Frans Munsterhuis uit Hengelo. De dealer was zo succesvol dat hij zelfs uitgroeide tot één van de grootste dealers van Europa. Naast Ferrari's heeft Munsterhuis Sportscars ook een uitgebreide collectie Masserati's en Lamborghini's in de showroom staan. Beter gezegd: had staan.


Zo'n veertig exclusieve sportauto's zijn bij een brand verloren gegaan. De medewerkers van het bedrijf konden nog enkele bolides redden, evenals de computers en de boekhouding. De overige auto's stonden op slot, vanwege de verzekeringsvoorwaarden, waardoor die jammerlijk verwoest zijn.

De schade loopt in de vele miljoenen. De verwoestbare auto's kunnen misschien wel vervangen worden, maar de emotionele schade van Munsterhuis is onbetaalbaar. Naast het filiaal in Hengelo heeft Munsterhuis nog enkele andere filialen, waar hij ook andere merken, zoals Chrysler en renault verkoopt. De garage in Hengelo was toch voor hem de kroon op zijn werk. Alles wat hem daaraan herinnerde, zoals foto's uit het verleden van openingen van vestigingen, zijn Ferrari-plakboeken met handtekeningen van bekende coureurs, zijn verbrand. En voor emotionele schade bestaat nog steeds geen enkele verzekering.


Vergelijkbare artikelen