FANtv-nl-logo-mobile

Populaire MG TF heeft een broer gekregen

Je zou verwachten dat de broer van de MG TF sneller, ruiger en onmiskenbaar indrukwekkender zou zijn en dat is hij dan ook - de MG GT concept. Het ontwerpteam van MG Rover heeft de immens populaire TF als basis genomen en deze gewijzigd in een hedendaagse uitvoering van de geliefde MGB GT uit de trendy zestiger jaren


Deze auto kon naar keuze worden uitgerust met een paar uiterst krachtige motoren in de vorm van een 3-liter lijnmotor (MGC) en een 3.5-liter V8 (MGB GT V8). De ontwikkelingsingenieurs hebben een soortgelijk ontwerp doorgevoerd voor de 2.5-liter KV6 krachtbron. Het vermogen is toegenomen tot 200 pk en de verwachting is dat de MG GT zescilinder van 0 tot 100 accelereert in bijna seconden 6 seconden en een topsnelheid kan bereiken van zo'n 230 km per uur. De snelheidstoename komt deels voor rekening van de aërodynamisch gunstiger vorm van de GT, waardoor het luchtweerstand coëfficiënt is teruggebracht van 0.35 naar 0.31.
Toen de ingenieurs en marketers ideeën ontwikkelden voor de volgende generatie van de best verkopende sportauto in Engeland, de TF, hebben zij gedetailleerd onderzoek verricht naar het verkooppotentieel van de 'gesloten' sportwagen. Veel sportwagen liefhebbers in de landen met een warm klimaat geven de voorkeur aan een coupéachtige sportwagen met een vaste kap en voorzien van een airconditioning voor hoge zomertemperaturen. Ook hebben recente soortgelijke modellen aangetoond dat hardtops uiterst populair kunnen zijn voor klanten die de voorkeur geven aan de vormgeving van een coupe met vaste kap.

Tot de opvallende kenmerken van de MG GT concept car behoren 17” Gunsmoke vijfspaaks OZ aluminium wielen die qua ontwerp overeenkomen met die van de MG XPower SV. De splitterspoiler voor wordt aangevuld door een lange achterspoiler die geïntegreerd is in het ontwerp van het kofferdeksel. Hierdoor wordt een hogere neerwaartse druk bij hoge snelheden gerealiseerd.
De nieuwe buitenspiegels zijn voorzien van de richtingaanwijzers en herbergen ook de schakeling voor de elektronische deurontgrendeling waardoor in het nieuwe ontwerp de deurhendels voor een nog fraaier, gladder uiterlijk achterwege konden blijven. Het interieur is afgewerkt met Burgundy Red leder op de stoelen met dezelfde kleurstelling doorlopend over het instrumentenpaneel en de deur panelen.

De verkoopprestaties van de TF zijn indrukwekkend. Het is de meest verkochte sportwagen in Engeland en de afgelopen drie jaar zijn de verkopen alleen maar toegenomen. Ook in Nederland is de MG TF de best verkopende roadster in zijn klasse. In 2005 zal een aantal vernieuwingen en verbeteringen in de TF reeks worden doorgevoerd waardoor de aantrekkingskracht van de MG TF als een allround sportwagen onverminderd hoog blijft.

Vergelijkbare artikelen