FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Touareg V6 TDI

Volkswagen breidt het motorenaanbod van de Touareg uit met een nieuwe turbodieselmotor: een V6 TDI met een vermogen van 165 kW/225 pk.


Deze turbodieselmotor van 3.0 liter met common-railinjectie behoort tot de modernste van dit moment. Opvallende elementen van de motor zijn onder meer de directe inspuiting voorzien van Piëzo-technologie en het standaard gemonteerde partikelfilter. Mede hierdoor voldoet de auto als eerste diesel aangedreven terreinauto ter wereld aan de strenge Euro 4-normering! De Touareg V6 TDI is leverbaar vanaf € 70.500,- inclusief BTW/BPM.
De Touareg V6 TDI heeft een topsnelheid van 203 km/u. Het koppel van 500 Nm staat de bestuurder al bij een toerental van 1.750 omwentelingen per minuut ter beschikking. Het gemiddelde verbruik bedraagt 10,6 liter per 100 kilometer (10,9 l/100 km voor de automaat).


Vijf motoren
Voor de aandrijving van de Volkswagen Touareg zijn vijf motoren beschikbaar. Naast de nieuwe V6 TDI levert Volkswagen de met 4XMOTION-vierwielaandrijving uitgeruste SUV met nog vier andere krachtbronnen: de dieselmotoren R5 TDI (128 kW/174 pk) en de V10 TDI (230 kW/313 pk) en de benzinevarianten V6 (177 kW/241 pk) en V8 (228 kW/310 pk).


Dynamisch en praktisch
De naar keuze met luchtvering uit te rusten Touareg (standaard in de V10 TDI) heeft een opvallend dynamische uitstraling. Bij een lengte van 4,75 meter en een breedte van 1,93 meter is hij slechts 1,73 meter hoog (afhankelijk van de gekozen vering). Dat biedt zowel dynamische als praktische voordelen. Door de in verhouding geringe hoogte heeft de Touareg een veel compactere en krachtiger uitstraling dan zijn concurrenten. Bovendien betekent deze maatvoering dat de SUV in een gewone parkeergarage past, terwijl veel andere terreinauto's vanwege hun hoogte noodgedwongen buiten moeten staan.Zowel comfortabel als sportief
De Touareg vertegenwoordigt zowel qua design als techniek een voertuigconcept dat in de hoogste SUV-klasse zijn eigen koers volgt. Anders dan veel van zijn meer 'Spartaanse' concurrenten combineert deze SUV een nieuwe voertuigfilosofie: de veelzijdige eigenschappen van een geavanceerde terreinauto met het comfort van een toplimousine en de dynamische kwaliteiten van een sportauto. In het bijzonder de nieuwe Touareg V6 TDI draagt dit concept op een fascinerende manier uit.

Vergelijkbare artikelen