FANtv-nl-logo-mobile

Nissan Micra Otazu

Nissan introdcueert tijdens de AutoRai een bijzondere uitvoering van de Micra: de Micra Otazu. Deze tijdelijk leverbare versie van de Micra is het resultaat van de samenwerking tussen Nissan en de bekende sieradenontwerper Rodrigo Otazu. Het model kenmerkt zich door de vele extra's en de bijzondere uitstraling.Rodrigo Otazu restylede een spierwitte Micra tot een opvallend kunstwerk met een zeer hoog glittergehalte. Dit showmodel, dat op de komende AutoRAI (10 tot en met 20 februari) te zien is, vormde de inspiratiebron voor een nieuw actiemodel, de Micra Otazu. De Micra Otazu benadrukt het karakter van de Micra als een expressieve, trendy auto. De Otazu-uitvoering van de Micra is gebaseerd op de zeer complete Micra Visia, maar de auto heeft nog eens vele extra's.
Kopers van de Micra Otazu krijgen een collectie van 3 speciaal ontworpen sieraden van Rodrigo Otazu in een fraaie, luxe verpakking. Deze bestaat uit een ketting, een sleutelhanger en een pookhanger. De Micra Otazu heeft speciale ecru binnenbekleding en ecru vloermatten met Ice Blue-kleurige afwerking.

Ook de instrumenten, de afstandsbediening van de boordcomputer, die in het stuurwiel zijn opgenomen, en de deurgrepen zijn voorzien van Ice Blue-accenten. Het interieur wordt gecompleteerd door diverse Otazu-accenten, zoals de sleutelhanger, de speciale badge op het dashboard en de spiegelhanger. Bovendien is de Micra Otazu uitgerust met een radio/cd-speler en elektrisch bedienbare buitenspiegels, terwijl airconditioning als optie verkrijgbaar is.

Ook bijzonder zijn de heldere richtingaanwijzers en de deurgrepen die, net als de buitenspiegels, in de carrosseriekleur zijn gespoten. Daarbij is er een ruime keuze aan kleuren, want de Micra Otazu is leverbaar in zes standaardkleuren én in het exclusief voor de Micra Otazu gereserveerde Ice Blue. Aan de buitenkant valt deze Micra op door zijn Otazu-striping, de Otazu-sticker op de achterkant en door de 15-inchwielen met speciale wieldoppen. De Micra Otazu is niet alleen uiterlijk een snelle verschijning, maar ook qua prestaties. Voor de aandrijving kan namelijk worden gekozen voor een 80 pk sterke 1,2-litermotor met handbediende versnellingsbak of met automatische transmissie. Tevens is er een sterke en zuinige 1,5-liter dCi-dieselmotor leverbaar, die maar liefst 82 pk levert.

 

Ondanks alle extra's is de Micra Otazu zeer schappelijk van prijs. Hij is leverbaar vanaf 13.495 euro, voor de 1,2-liter driedeursuitvoering. Het klantvoordeel bedraagt daarmee wel 1000 euro! Bovendien is exclusiviteit gegarandeerd, want van dit unieke actiemodel is een beperkte oplage van slechts 300 stuks beschikbaar.

Vergelijkbare artikelen