FANtv-nl-logo-mobile

Mazda MX-5 (introductie 2005 model)

Op de 75e 'Salon de l'Auto' in Genève zal Mazda Motor Corporation de lang verwachte derde generatie van de Mazda MX-5 onthullen, die daarmee zijn wereldpremière beleeft.


De compleet nieuwe roadster pur sang zal op de avond van 28 februari aanstaande voor het eerst aan een select gezelschap worden getoond tijdens een speciaal evenement. De dag erna, 1 maart, wordt de tweezitter officieel onthuld tijdens de persconferentie op de stand van Mazda. Vanaf dat moment zijn er ook meer gedetailleerde informatie en foto's beschikbaar. De volledig nieuwe MX-5 is een van de meest spraakmakende producten die Mazda laat zien op de Salon van Genève, als onderdeel van de zeer succesvolle nieuwe generatie Zoom-Zoom modellen, waaronder ook een facelift van de populaire Mazda6.
De Mazda6 was bij zijn lancering in de lente van 2002 het eerste product in de nieuwe generatie Zoom-Zoom modellen. Sindsdien heeft de auto meer dan 100 onderscheidingen gewonnen en is het de sleutelfiguur in het recente wereldwijde succes van Mazda.

In het algemeen zorgen alle modificaties tezamen ervoor dat de Mazda6 aanzienlijk verbeterd is. Het design van het exterieur is dusdanig aangepast dat de auto een sterkere en meer atletische uitstraling heeft gekregen. Tevens is de stijfheid van de carrosserie vergroot voor betere rijeigenschappen en stabiliteit. Alle motoren, ook de diesels, zijn aangepast en gekoppeld aan nieuwe versnellingsbakken, die zorgen voor betere en meer milieuvriendelijke prestaties. De kwaliteit van het interieur is verhoogd en er is extra geluiddempend materiaal aangebracht voor meer rust in het interieur. Bovendien is de lijst met opties verder uitgebreid om er voor te zorgen dat de populaire Mazda6 in Europa, en ook daarbuiten, een succes blijft. De vernieuwde Mazda6 wordt vanaf de zomer 2005 in productie genomen.Meer gedetailleerde informatie over beide auto's wordt prijsgegeven tijdens de persconferentie op de stand van Mazda op dinsdag 1 maart om 13.45 uur in Hal 5.

Vergelijkbare artikelen