FANtv-nl-logo-mobile

Jaguar XKR-S

Hij is lekker, hij is snel, het is de Jaguar XKR-S. De 75e Autosalon van Genève markeert voor Jaguar de introductie van de nieuwe XKR-S. Deze unieke uitvoering voegt een nieuw hoofdstuk toe aan een reeks succesvolle special editions die sinds de introductie van de allereerste Jaguar XK verschenen zijn.


In de XKR-S wordt het stoere en sportieve karakter van de Jaguar XK nog verder doorgevoerd. Zo beschikt deze bijzondere uitvoering over tal van nieuwe specificaties en is de standaarduitrusting verder uitgebreid. Dit maakt de XKR-S uniek in zijn soort. Al in 1948 zette Jaguar de toon met de introductie van de legendarische XK120 Sportsaloon. Deze maakte de naam XK beroemd en zorgde er mede voor dat ook de huidige Jaguar XK symbool staat voor stijl, luxe, sportieve prestaties en een excellent rijgedrag.

Unieke exterieurkleuren en sportieve accenten
De XKR-S is naast de kleuren Jaguar Racing Green, Midnight en Platinum leverbaar in vier nieuwe bijzondere exterieurkleuren, namelijk Copper Black Metallic, Frost Blue Metallic, Bay Blue Metallic en Satin Silver Metallic. Voor het interieur kan de rijder kiezen tussen Warm Charcoal of Ivory leder, beide met contrasterende stiksels en een middenconsole- en dashboardafwerking in sportief carbon fiber.Als eerbetoon aan Jaguars historische verbintenis met de autosport wordt het uiterlijk van deze jongste generatie van de Jaguar XK opgesierd met unieke badges en sportieve accenten. Daartoe horen onder meer gepolijste dorpellijsten met geblokt embleem, refererend aan de finishvlag, en vloermatten met logo en lederen piping. Ook de licht gewijzigde, witte Jaguar Growler-badge op de motorkap verwijst met twee zwart-wit geblokte emblemen naar de finishvlag.

Het sportieve karakter van de XKR-S wordt verder benadrukt door nieuwe, donkergekleurde achterlichtunits en uniek vormgegeven lichtmetalen 20 inch Perseus R Performance-velgen, waarachter de befaamde rode remklauwen met cross-drilled remschijven van Brembo duidelijk zichtbaar zijn.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl