FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Fox

Deze fox is een leuke, compacte auto. Volkswagen met deze auto zeker geen concessies gedaan op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Met deze auto mag je gezien worden!


Het driedeursmodel biedt probleemloos plaats aan vier volwassenen. Ondermeer ABS en twee airbags zijn standaard, ESP is als extra leverbaar. Het programma van de Fox biedt keuze uit drie verschillende motoren. Op 1 april start de voorverkoop en op 2 juni is hij in de Nederlandse Volkswagen-showroom te bezichtigen. De Volkswagen Fox wordt leverbaar vanaf € 9.995,- (incl. BTW/BPM).
De Fox is altijd voorzien van een airbag voor zowel bestuurder als voorpassagier, ABS, vier luidsprekers, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, 14" wielen, comfortknipperlicht (een korte duw tegen de handel is voldoende om de richtingaanwijzer drie keer te laten knipperen) en een opbergvak onder de bestuurdersstoel. Het leveringsprogramma start bij de 1.2 liter 40 kW/55 pk sterke benzinemotor. Daarnaast is ook een 1.4 liter (55 kW/75 pk) benzinemotor leverbaar. Deze gaat € 11.995,- kosten en is dan voorzien van onder meer stuurbekrachtiging en een in de hoogte en lengte verstelbaar stuur. Dieselaandrijving wordt aangeboden in de vorm van een 1.4 liter, 51 kW/70 pk sterke TDI motor. De prijs voor deze uitvoering begint bij € 14.995,-.


Afwerkingsniveau
De Fox biedt onmiskenbaar veel waar voor zijn geld. Met zijn twee ruime portieren, grote achterklep en aanzienlijke binnenruimte vormt hij een aantrekkelijke nieuwkomer binnen zijn segment. Het onderstel zorgt voor een in deze klasse zeer hoogwaardig rijgedrag. De volledig verzinkte en met laser gelaste carrosserie kenmerkt zich door een uitstekend afwerkingsniveau en vormt een garantie voor een hoge mate van duurzaamheid.


Interieurruimte
De Fox is door zijn duidelijke bedieningslogica en optimaal gebruik van de binnenruimte een vernuftige auto. Het als vierzitter ontworpen model, biedt ook aan de inzittenden op de achterbank zowel in breedte als hoogte riante zitplaatsen. De achterbank is optioneel tot vijftien centimeter in de lengte te verstellen en de rugleuning is in dat geval in twee delen neerklapbaar. Afhankelijk van de achterbankinstelling heeft de Fox een laadvolume van 260 tot 1.016 liter.


Project Fox
Volkswagen start de Europese introductie van de Fox voor de internationale pers in het Deense Kopenhagen. Naast een speciaal voor de lancering opnieuw ingericht hotel in het centrum van de stad is ook een club met dezelfde naam geopend. Jonge kunstenaars, designers en koks waren of zijn hierbij nauw betrokken. Volkswagen geeft hiermee nadrukkelijk aan voor welke doelgroep de nieuwe Fox vooral is bedoeld.

Vergelijkbare artikelen