FANtv-nl-logo-mobile

De Mud-Cars komen …

De komende weken rijden vijf auto's, die zo uit een moeras getakeld lijken te zijn, door Nederland. Deze Mud-Cars verschijnen op de meest onverwachte momenten en op vaak drukbezochte plaatsen. Wat bevindt zich onder de laag modder?
De Mud-Car-tournee is een onderdeel van de introductiecampagne van de nieuwe Jeep Grand Cherokee in Nederland. Het merk Jeep - dat inmiddels een soortnaam is geworden voor terreinwagens - onderstreept zijn stoere oorsprong en terreinvaardigheid die tegenwoordig bij veel SUV's naar de achtergrond verdwijnt.


Specificaties
Met zijn twee verbeterde 4x4-aandrijfsystemen, geheel nieuw design en 5.7-liter HEMI V8 topmotorisering vestigt de superieure Grand Cherokee wederom zijn reputatie als vlaggenschip onder de terreinwagens. Er zijn twee uitvoeringen van de Grand Cherokee: de Laredo en de Limited. De Laredo is een elegante stadslimousine met superieure off-road kwaliteiten. De Limited is een ultieme 4x4-bolide met een surplus aan luxe en comfort.Exterieur
De designers van Jeep hebben de Grand Cherokee een geheel nieuw, state-of-the-art design aangemeten. Daarin voeren eigentijdse designelementen de boventoon, maar zijn ook klassieke waarden vertegenwoordigd, zoals de ronde koplampen en de onmiskenbare Jeep-grille. Jeeps design statement: de onmiskenbare grille en ronde koplampen, een erfenis van de Willys MB. De langere neus en de verlaagde voorruit accentueren het atletische lijnenspel.


Extra robuuste wielkasten omsluiten de 17-inch wielen en dragen bij aan de krachtige uitstraling. Grote rood-transparante achterlichten sieren de achterpartij van de Grand Cherokee.


Interieur
De nieuwe Grand Cherokee is de meest verfijnde Jeep ooit gebouwd. Dat blijkt ook uit het moderne interieur, waarin comfort, functionaliteit en veiligheid hand in hand gaan. Inzittenden profiteren zoal van meer hoofdruimte en een verbeterde zit in de ergonomisch gevormde stoelen. Deze zijn achterin neerklapbaar, om nog meer ruimte te creëren. Maar wat vooral opvalt, is de zorgvuldige afwerking die het interieur zijn chique uitstraling geeft.


Er is weinig dat u niet mee kunt nemen met de Jeep Grand Cherokee. Als u de achterbank neerklapt, beschikt deze terreinwagen over een zee aan laadruimte. Maar u kunt uw Grand Cherokee ook inrichten voor een vakantie met het hele gezin. De auto biedt een royale zitplaats voor vijf personen. Doordat de achterbank in delen kan worden neergeklapt, is een combinatie van zitplaatsen en laadruimte ook mogelijk. De Grand Cherokee is daarom zowel voor zakelijk gebruik als voor vrije tijdsgebruik uitstekend inzetbaar.  


Zoals het een auto van dit kaliber betaamt, is de Jeep Grand Cherokee standaard van vele gemakken voorzien. Alle uitvoeringen worden geleverd met elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, en een audiosysteem met cd-speler. Het vernieuwde klimaatcontrolesysteem is stiller dan ooit en zorgt voor een betere luchtverversing en een aangenaam klimaat voor u en uw passagiers. Opbergvakken, bekerhouders, kaarthouders, een groter dashboardkastje en twee 12V-aansluitingen zijn welkome vernieuwingen in het interieur. Standaard aanwezig is ook het Sentry Key-antidiefstalsysteem, dat het vrijwel onmogelijk maakt om weg te rijden zonder de juiste sleutel.

Aandrijving
Trekkracht, veel trekkracht. Dat is wat u nodig hebt bij het nemen van steile hellingen en rotspaden of het doorkruisen van met sneeuw of modder bedekt terrein. De Jeep Grand Cherokee is dan een logische keuze. Jeep heeft namelijk al meer dan 60 jaar ervaring met het ontwikkelen van aandrijfsystemen die tot het uiterste kunnen gaan. De meeste recente innovaties zijn Quadra-Trac II ® en Quadra-Drive II ®, het beste 4WD-systeem ooit gemaakt voor de Grand Cherokee.


Quadra-Trac II ®
Het Quadra-Trac II ® systeem met de nieuwe NV245 tussenbak voorziet in een fulltime vierwielaandrijving. Onder normale omstandigheden gedraagt die zich als een achterwielaandrijving. Op glad of ruw terrein ontstaan echter al gauw tractieverschillen tussen de voor- en achterwielen. Een elektronisch aangestuurde koppeling in de tussenbak anticipeert daarop door het koppel naar de as met de meeste grip te sturen.


Quadra-Drive II
Het Quadra-Drive II systeem met actieve fulltime vierwielaandrijving is een geavanceerde versie van Quadra-Trac II. Quadra-Drive II ondervangt tractieverschillen niet alleen door het koppel naar de voor- of achteras, maar ook naar het linker- of rechterwiel te verleggen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl