FANtv-nl-logo-mobile

Marcos TSO GT2

Marcos Engineering Limited introduceert de spectaculaire Marcos TSO GT2 coupé. Deze Gran Turismo sportscoupé is gebaseerd op de Marcos TSO GT-coupé. De GT2 verschijnt in twee versies: de sportversie of tourversie. Beiden beschikken over maar liefst 475 pk.


De sportversie heeft sportvering, remmen afgestemd op de racerij en de tourversie heeft zachtere vering en een meer tourdesign. Het ontwerp team wilde het bestaan van 45 jaar Britse motorensport vieren. Hier valt de eerste overwinning van Jackie Stewart in 1961 onder, die in 1961 in de marcos Gullwing coupe reed. Maar ook zijn prestaties tijdens de Le Mans. De inspanningen van het ontwerpteam hebben tot een degelijke Britse sportauto geleid met klassieke lijnen en verbazingwekkende uitlaat.


De GT2 is 4,02 meter lang en 1,68 meter breed. De hoogte is slechts 1,150 meter en hij weegt 1150 kilo. Onder de motorkap hangt een 5.7 V8-motor met maximaal 475 pk. De V8 begint pas te brullen nadat je op de startknop hebt gedrukt. De lichte wagen kan in minder dan vier tellen van stilstand naar bijna 100 kilometer per uur. De topsnelheid is 296 kilometer per uur. De auto heeft een zesversnellingsbak en achterwielaandrijving.


De prijs is voor Groot-Brittannië vastgesteld op £49.995,-.


Kijk voor meer informatie op www.marcos-eng.com.Vergelijkbare artikelen