FANtv-nl-logo-mobile

Recordpoging bij première nieuwe Herbie-film

Volkswagen en Disney doen tijdens de Duitse première van de film 'Herbie Fully Loaded' op 30 juli aanstaande in Berlijn een poging de grootste Herbie-optocht ter wereld te organiseren. Alle Kever- en New Beetle-rijders in Europa zijn uitgenodigd hieraan deel te nemen met als doel een vermelding in het Guinness Book of Records.De parade valt samen met de introductie van de gefacelifte New Beetle. De nieuwe avonturenfilm 'Herbie Fully Loaded' draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.


Om het huidige wereldrecord te breken, zijn minimaal 3.000 Kevers en New Beetles nodig. Deze moeten bovendien gezamenlijk een afstand van minimaal 3,2 kilometer afleggen. Op 30 juli is er in Berlijn daarom van 6.00 uur gelegenheid tot opstellen. 


Om 15.00 uur zet de stoet zich in beweging naar de 'Strasse des 17. Juni'. Elke deelnemer ontvangt in ruil voor zijn deelname kaarten voor de première van 'Herbie Fully Loaded' en voor het showprogramma op dezelfde avond in het Olympisch Stadion van Berlijn. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen met het Duitse informatienummer 0049-1805-106677 (dagelijks van 8.00 – 22.00 uur en 0,12 euro/min., exclusief toeslag voor bellen naar het buitenland). Op http://www.herbie-parade.de is een inschrijfformulier te vinden en kan de trailer van de film worden bekeken.


Avonturenfilm
In 'Herbie Fully Loaded' wordt Herbie gered van de sloop door Maggie Peyton (gespeeld door de 18-jarige Amerikaanse filmster Lindsey Lohan). Samen met Herbie laat zij de soms boosaardige concurrentie in de film ver achter zich. Zonder verder al te veel te verklappen: Herbie wordt verliefd op een gele New Beetle en zijn eigenaar (Matt Dillon). Wat er vervolgens gebeurt… De drie sterren van de film, Lindsay Lohan, Matt Dillon en Michael Keaton, hebben evenals regisseuse Angela Dickinson toegezegd bij de Duitse première van de film aanwezig te zullen zijn. Vanaf 6 juli is de film 'Herbie Fully Loaded' in de Nederlandse bioscopen te zien. Meer informatie over de film is te vinden op http://www.herbiefullyloaded.nl .


Facelift New Beetle
In de film wordt Herbie verliefd op de nieuwste versie van de Volkswagen New Beetle. Dat is niet zo verwonderlijk, want door de scherper aangezette lijnen van de spatschermen en de bumpers oogt de New Beetle nu nog dynamischer en weer helemaal bij de tijd. Daarnaast zijn de richtingaanwijzers vóór smaller geworden, de koplampen hebben nu een ovale vorm en ze zijn voorzien van lichter glas. De achterlichten springen in het oog door een andere indeling met witte en rode cirkels. De Volkswagen-emblemen vóór en achter zijn licht gewijzigd en dat geldt ook voor de dorpels van de deuren. Bovendien zijn er nieuwe kleuren, wieldoppen, en (lichtmetalen) velgen (16- en 17 inch) in het programma opgenomen.


Interieurwijzigingen en motoren
Ook het interieur van de New Beetle is aangepast. Zo zijn de instrumenten en de uitstroomopeningen van de ventilatie nu voorzien van chromen ringen en er zijn diverse nieuwe bekledingen verkrijgbaar.


Voor de New Beetle en de New Beetle Cabriolet zijn vijf motoren verkrijgbaar. De range begint bij een 1.4 (55kW/75) pk benzine-uitvoering en loopt via de 1.9 TDI met 77kW/105 pk door tot en met de 1.8 Turbo met 150 pk. De prijzen voor de gefacelifte New Beetle en New Beetle Cabriolet blijven, met uitzondering van de Turijn-versies, gelijk aan die van de huidige versies. De nieuwe modellen worden eind september in de Nederlandse showroom verwacht, maar zijn al vanaf 1 augustus te bestellen.

Vergelijkbare artikelen