FANtv-nl-logo-mobile

Fiat Grande Punto

De Italianen brengen binnenkort een nieuwe Fiat Punto op de markt, de Grande Punto. Dit beestje heeft een dynamisch karakter, een uitzonderlijk comfort en uitzonderlijke afmetingen. Ook het motorengamma liegt er niet om: van 1.2 8V (65  pk) tot de 1.9 (130 pk).Op de IAA toonde Fiat zijn volledig nieuwe Grande Punto, die in september in Italië op de markt komt. In Nederland zal de marktintroductie in december plaatsvinden De Grando Punto gaat de huidige Punto vervangen.


In het spoor van de tot op heden gevoerde, zeer succesvolle Fiat Punto hatchback -sinds zijn marktentree in 1993 werden er meer dan 6.000.000 van verkocht- krijgt de Grande Punto een duidelijke opdracht mee: het heroveren van het marktleiderschap in het uiterst competitieve en cruciale Europese compacte hatchback marktsegment.


Om deze doelstelling te bereiken, is het formaat van de Grande Punto groter dan gebruikelijk in zijn klasse, waardoor de Grande Punto in staat wordt gesteld te voldoen aan de hoogst denkbare veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Tevens wordt de Grande Punto voorzien van de beste benzine- en dieselmotoren die momenteel beschikbaar zijn. Dit alles bij een competitieve prijsstelling.Voor de opvallend fraaie styling van de Grande Punto tekende Italdesign-Giugiaro in samenwerking met het Centro Stile Fiat. Evenals het exterieure lijnenspel, ademt het interieur een typisch Italiaanse sfeer. Met dank aan de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen en de aandacht voor de kleinste details. Het eindresultaat is een gastvrij, licht en functioneel leefcompartiment.


Kortom, de Grande Punto is ontworpen om het hart sneller te doen kloppen. De stijve carrosseriestructuur vormt de basis voor het hoge veiligheidsniveau, het dynamische karakter maar ook het uitzonderlijke comfort. Het predikaat 'uitzonderlijk' geldt eveneens voor zijn afmetingen: de Grande Punto is 4,03 meter lang, 1,68 meter breed en 1,49 meter hoog. Waarden die hem -tezamen met de wielbasis van 2,51 meter- aan de top van zijn klasse positioneren en ervoor zorgen dat de passagiers over een ongekend forse binnenruimte beschikken.Overtuigend is de combinatie van stijlvolle, onmiskenbare Italiaanse good looks, hoge bouwkwaliteit en duurzaamheid. Kwalificaties die eigenlijk toebehoren aan een auto uit een hoger marktsegment. De Grande Punto wordt leverbaar als 3- en 5-deurs, in vier onderscheidende uitrustingsniveaus. Het motorenpalet loopt van 'vlot' naar uitgesproken sportief: beschikbaar komen twee benzinemotoren (1.2 8v met 65 pk en nieuwe 1.4 8v met 77 pk), alsmede vier common rail turbodiesels (1.3 MultiJet 16v met 75 pk, 1.3 MultiJet 16v met 90 pk dankzij variabele turbogeometrie, een 120 pk sterke 1.9 MultiJet én als absolute topmotorisering een 130 pk versie van deze 1.9 MultiJet). Genoemde krachtbronnen verrichten de werkzaamheden op efficiënte en milieuvriendelijke wijze; alle voldoen aan de Euro4-norm.


Overigens zal de introductie van de volledig nieuwe Grande Punto niet het einde betekenen van de huidige Punto. Deze blijft gewoon in productie en zal voor gunstige prijzen worden aangeboden in combinatie met het bekende motorenprogramma. 

Vergelijkbare artikelen