FANtv-nl-logo-mobile

Mazda MX-5 3rd Generation Limited

 Mazda heeft de prijs bekend gemaakt van één van de uitvoeringen van de nieuwe MX-5. Van deze derde generatie van de legendarische en best verkochte roadster ter wereld komt een gelimiteerde speciale editie, die in Nederland te koop zal zijn voor € 39.995,-.Op de afgelopen New York International Automobile Show in maart dit jaar onthulde Mazda de MX-5 3rd Generation Limited, waarvan er slechts 3500 worden geproduceerd. Eind dit jaar komen er 75 exemplaren naar Nederland, tijdens de introductie van de nieuwe MX-5 op de Nederlandse markt.
Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de derde generatie MX-5 was om de reputatie van Mazda als constructeur van ultieme sportauto's verder te verstevigen.De eerste generatie van de MX-5 werd in 1989 gelanceerd en was een groot succes, vooral vanwege het feit dat het een lichte, sportieve twee-zitter was met een hoog 'fun to drive' gehalte voor een betaalbare prijs. Mazda vat deze unieke eigenschappen van de MX-5 samen met de term 'Jinba Ittai' (de synergie van paard en ruiter die als één bewegen). Bij de ontwikkeling van de nieuwe MX-5 is het 'Jinba Ittai' concept verder geperfectioneerd.


Het interieur en exterieur van de gelimiteerde editie heeft als opvallende stijlkenmerken extra chroomelementen, die zorgen voor een mooie combinatie van een klassieke en een hedendaagse sportauto. Meest opvallend zijn wel de raamlijst rond de voorruit, de grille en de mistlampen. Maar ook in het interieur vallen de chromen accenten in het instrumentenpaneel, de deurpanelen en bij de ventilatieopeningen op.


De kenmerkende handelbaarheid en souplesse van de MX-5 wordt versterkt door het aangepaste sportonderstel in combinatie met speciale 17 inch lichtmetalen velgen, voorzien van een zilverkleurige glans. De MX-5 3rd Generation Limited wordt geleverd met de 2.0 liter S-VT benzinemotor met 160 pk, die gekoppeld is aan een handgeschakelde zes versnellingsbak. Elk model is voorzien van een speciale badge met daarop het unieke productienummer. De kleur van de auto is het prachtige Velocity Red, het lederen interieur is karmozijnrood, waarbij de stoelen zijn voorzien van stoelverwarming. De gelimiteerde versie is standaard voorzien van ABS, vier airbags, DSC en TCS, volautomatische airconditioning, Xenon koplampen en een Bose audiosysteem met 7 luidsprekers en CD-wisselaar.


Op internet (www.mazda.nl) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om op de hoogte te blijven van de Mazda MX-5 3rd Generation Limited. Door middel van digitale nieuwsbrieven komen zij als eerste meer te weten over deze unieke Mazda MX-5. Zodra de 3rd Generation Limited in Nederland arriveert krijgt deze groep als eerste de mogelijkheid om dit verzamelaarobject aan hun collectie toe te voegen.

Vergelijkbare artikelen