FANtv-nl-logo-mobile

Subaru Legacy AWD

Het Subaru Legacy AWD-programma gaat komend modeljaar in met een aantal - voornamelijk onderhuidse - modificaties. Zo worden de 2.0i- en 2.5i-motoren vervangen door één geavanceerde krachtbron: de nieuwe 2.0R-boxermotor met dubbele bovenliggende nokkenassen en liefst 165 pk/121 kW.Hierdoor bestaat het Legacy AWD-programma voortaan uit drie hoofdvarianten: allereerst de viercilinder 2.0R, gevolgd door de zescilinder Legacy 3.0R en de ultrasportieve 3.0R spec.B (beide 245 pk/180 kW).


Los hiervan ondergingen alle Sedan- en Touring Wagon-versies uit het Legacy-programma in het kader van modeljaar 2006 nog enkele cosmetische detailwijzigingen.


Meer dynamiek
Door de komst van de 2.0R-krachtbron, die liefst 27 pk méér biedt dan de vroegere 2.0i-motor, beschikt het Legacy AWD-programma over een zeer dynamische basis. Dankzij de twee bovenliggende nokkenassen, een nieuw dubbel uitlaatsysteem met twee pijpen en het Active Valve Control System is er over het gehele toerenbereik sprake van voortreffelijke prestaties, terwijl de krachtbron in de lagere en middelste toerenregionen relatief spaarzaam met brandstof omspringt. Feitelijk zorgt de 2.0R-motor in de Legacy AWD voor nóg betere allround-eigenschappen bij elke rijstijl en (met dank aan de Symmetrical AWD, ofwel, permanente vierwielaandrijving) ongeacht de weers- en wegomstandigheden.


Het omvangrijke Legacy AWD-programma biedt voor ieder wat wils. In zowel de Sedan- als de Touring Wagon-modellen omvat de lijn bijvoorbeeld handgeschakelde en automatisch schakelende uitvoeringen. Zo is er in het geval van de 2.0R de keuze uit een handbediende vijfbak en een elektronisch geregelde 4-traps Sportshift automaat. De Legacy 3.0R beschikt standaard over een elektronisch geregelde 5-traps Sportshift automaat. De Legacy


3.0R spec.B wordt uitsluitend geleverd met handgeschakelde zesbak. Verder is nu ook op de 'basismotor' (voor zover je daarvan met 165 pk kunt spreken!) Subaru's Vehicle Dynamics Control-systeem optioneel leverbaar in combinatie met automatische transmissie. Daarnaast zijn zaken als lichtmetalen 17-inch wielen, mistlampen, climate control, cruise control, side airbags en het dubbele uitlaatsysteem allemaal standaard op de nieuwe Subaru Legacy 2.0R AWD.


Er kan naast de 'basis'-versie gekozen worden uit nog liefst drie uitrustingsniveaus. Het 'Comfort Pack' voorziet onder andere in een winter-pakket, bestaande uit een ruitenwisser ontdooisysteem vóór en elektrisch verwarmbare voorstoelen, alsmede in curtain airbags. Met het 'Luxury Pack' wordt de uitrusting vervolgens verder uitgebreid met een Sunroof, terwijl men met het 'Executive Pack' bovendien beschikt over een navigatiesysteem, lederen stoelbekleding en een 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel.

Vergelijkbare artikelen