FANtv-nl-logo-mobile

Toyota Avensis D-CAT

Toyota maakt de Avensis nog aantrekkelijker met twee compleet nieuwe 2,2 liter dieselmotoren. Beide geheel uit aluminium opgetrokken motoren leveren vermogens van 150 en 177 pk. De 177 pk 'D-CAT Clean Power' vormt de start van een dieselrevolutie.Motoren
De nieuwe reeks 2,2 liter D-4D dieselmotoren van Toyota zorgen ervoor dat de Avensis  garant staat voor rijplezier. Beide motoren maken gebruik van piëzo-elektrische verstuivers in het Common Rail inspuitsysteem.
Deze verstuivers zorgen ervoor dat de brandstof kan worden ingespoten onder een ongekend hoge druk (tot 1.800 bar), waardoor het verbrandingsproces uiterst nauwkeurig kan worden geregeld, wat resulteert in een maximaal rendement en minimale emissies.


De kleinere 2,2 liter motor levert soepel een krachtig vermogen van 150 pk en een koppel van 310 Nm, waarmee de Avensis een topsnelheid van 210 km/h haalt. De grotere 2,2 liter D-4D D-CAT Clean Power motor levert een fenomenaal vermogen van 177 pk en een koppel van 400 Nm. Deze motor is tevens voorzien van Toyota's revolutionaire D-CAT-technologie, en is daardoor de schoonste dieseltechnologie ter wereld.  Het vermogen wordt overgebracht door een compacte, uiterst soepele handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen, die speciaal is ontworpen voor deze dieselkrachtbronnen. Raadpleeg onze speciale Clean Power website voor mee informatie over de 2.2 D4-D Clean Power motor.
Aan het benzinefront zorgt de krachtige 2,4 liter VVT-i benzinemotor met directe inspuiting voor toonaangevende prestaties en een topsnelheid van 220 km/h.De Avensis is ook de eerste auto waarbij alle motoren aan de nieuwe EURO IV-emissienorm voldoen.


Welke motor u ook kiest, uw rijplezier zal worden vergroot door een toonaangevende combinatie van krachtige prestaties, een laag brandstofverbruik en een superieure kwaliteit.


De Toyota Avensis is nu leverbaar 4 nieuwe benzine- en 3 dieselmotoren. NIeuwe zijn de 2,2 liter D-4D Clean Power dieselmotoren, ter aanvulling op de zuinige 2,0 liter D-4D dieselmotor, en de reeks van vier VVT-i (Variable Valve Timing - intelligence) benzinemotoren. De complete reeks motoren voor de Avensis voldoet aan de EURO IV-emissienorm.


Zoals u van Toyota mag verwachten, zijn deze twee nieuwe 2,2 liter D-4D dieselmotoren uiterst geavanceerd, en introduceren ze een nieuwe mix van vermogen, kracht, finesse, een laag brandstofverbruik en beperkte emissies in het segment. Raadpleeg de speciale Clean Power website voor mee informatie over de 2.2 D4-D Clean Power motor.


De Avensis is tevens voorzien van ABS en EBD, Traction Control (TRC) en Vehicle Stability Control (VSC), evenals negen airbags, waaronder zelfs een knie-airbag voor de bestuurder.Voor alle uitvoeringen is een uitgebreid aanbod aantrekkelijke uitrustingen leverbaar.


Design
Het oorspronkelijk designconcept voor de nieuwe Avensis is ontwikkeld in en voor Europa bij ED2 in Zuid-Frankrijk. Het concept reflecteert Toyota's unieke designfilosofie die bekend staat als Vibrant Clarity, een maximale uitstraling van eigentijdsheid, dynamiek en raffinement.
De nieuwe Avensis is het vlaggenschip van het modellenaanbod van Toyota in Europa en het design belichaamt de tijdloze en fascinerende uitstraling van superieure kwaliteit.

De unieke lijnen van de achterlichten die horizontaal en verticaal doorlopen over de achterschermen, geven de Avensis een geheel eigen gezicht.
zij zijn vooral op de Wagon opvallend aanwezig en zorgen voor een sportief en dynamisch karakter, terwijl ze tegelijkertijd een praktische indruk maken.


Interieur
De krachtige horizontale lijn van het dashboard loopt van de middenconsole naadloos over in de portierpanelen en creëert een dynamische en ruime omgeving. De vloeiende vlakken weerspiegelen de moderne en dynamische uitstraling van het exterieur met bijvoorbeeld de Optitron displays.


Door de lange wielbasis (2,7 meter) heeft de Avensis een buitengewoon ruim interieur.De totale breedte bedraagt 1,76 meter en de hoogte 1,48 meter. Er is dus voldoende ruimte voor zowel lange bestuurders als lange passagiers.

Vergelijkbare artikelen