FANtv-nl-logo-mobile

Nissan Micra C+C

De Micra C+C is een nieuwe cabrio van Nissan. Uniek in het segent is het volledig glazen dak. Zo profiteer je zelfs in de winter van je cabrio. De cabrio is langer en lager dan de hatchback.
Het debuut van de Micra C+C betekent dat Nissan in Frankfurt begint aan het nieuwste hoofdstuk van het succesverhaal dat Micra heet. Dankzij de vernuftige dakconstructie genieten Micra C+C-rijders van het beste van twee werelden: zon en frisse lucht wanneer de weersomstandigheden dat toelaten, en de bescherming van een hardtop wanneer het weer minder aangenaam is.  

En daaraan voegt de Micra C+C nog een geheel eigen ingrediënt toe – volkomen uniek in zijn segment. Het dak is namelijk volledig vervaardigd uit glas, zodat de inzittenden zelfs in de winter kunnen genieten van een licht interieur.


Ten opzichte van de Micra hatchback is de Micra C+C lager en bovendien ook langer. Door de zeer geleidelijk oplopende voorruit is de elegante daklijn 110 mm lager dan bij de hatchback-uitvoering, terwijl de Micra C+C in totaal 90 mm langer is. Deze extra lengte komt volledig ten goede aan de achterzijde van de auto, zodat er voldoende ruimte is om de hardtop achter


De glazen hardtop is een kunstwerk op zich. Eén druk op de knop volstaat om het dak volledig automatisch te openen en te sluiten. Zelfs de vergrendeling geschiedt automatisch. Het dak verdwijnt binnen slechts 22 seconden onder het dubbel scharnierende kofferdeksel. Met het dak opgeborgen meet de laadruimte nog een indrukwekkende 225 liter – de meeste ruimte in dit segment – die zelfs toeneemt tot 457 liter wanneer het dak gesloten is.De Micra C+C zal vanaf november dit jaar leverbaar zijn met de beproefde 1,4-liter benzinemotor of met een nieuwe 1,6-liter krachtbron. Deze is ook te vinden onder de motorkap van de nieuwe Micra 160SR, die sinds augustus dit jaar leverbaar is.

Vergelijkbare artikelen