FANtv-nl-logo-mobile

Lexus concepten november 2005

Lexus pakt uit op de Tokyo Motor Show 2005 met drie concept auto's. Naast een nog onbekende "ultieme sedan" zijn dat twee realistische modellen die op het eerste gezicht zo de showroom inkunnen.



Lexus GS 450h
De Lexus GS 450h is een luxe sedan die is voorzien van een nieuw hybridesysteem. Bij deze auto met achterwielaandrijving is de motor voorin geplaatst. Het vernieuwende van deze auto zit onder de motorkap. Er wordt gebruik gemaakt van een 3,5 liter V6-benzinemotor met een nieuw D-4S brandstofinspuitsysteem die is gekoppeld aan een krachtige elektromotor. Hierdoor wordt een brandstofverbruik gerealiseerd dat vergelijkbaar is met een 2,0 liter motor en een vermogen dat niet onder doet voor dat van een 4,5 liter.



Lexus LF-A
Eveneens achterwielaangedreven is de Lexus LF-A. Dit is een tweezits supersportwagen met een nieuwe, krachtige V10 met meer dan 500 pk. Deze bolide heeft een cilinderinhoud van minder dan 5,0 liter en een topsnelheid van ongeveer 320 km/uur. Lexus wil met deze auto waarschijnlijk de strijd aangaan met Porche en Ferrari, en betreedt daarmee een voor het merk nog onbekende markt. 

Vergelijkbare artikelen