FANtv-nl-logo-mobile

Auto van het jaar 2006

Negen auto's dingen mee naar de belangrijke internationale titel van de "auto van het jaar 2006". 58 journalisten uit 22 landen vormen de jury van de verkiezing. Deze deskundigen kozen de nominaties en bepalen ook welke auto op 13 november als winnaar wordt uitgeroepen. Maak hier vast kennis met de genomineerde auto's. 


Maar liefst 9 auto's dingen er mee naar de titel "Auto van het jaar 2006". Dat komt omdat de Toyota Aygo , de Citroën C1 en de Peugeot 107 een nominatie delen. Deze drie auto's komen uit dezelfde fabriek en zijn op dezelfde basis ontworpen. Naast de drie genoemde auto's komen ook de BMW 3-serie, de Renault Clio, de Alfa Romeo 159, de Toyota Yaris en de VW Passat in aanmerking voor deze belangrijke Europese titel.


Op de hoofdpagina van www.autoxperience.tv kun je zelf je voorkeur uitspreken in de poll.Alfa Romeo 159
De Alfa Romeo 159 vervangt eind 2005 de Alfa 156. De Alfa 159 is flink ruimer dan zijn voorganger. De auto, ontworpen door Giorgetto Giugiaro in samenwerking met het Alfa Romeo Styling Center, staat op een volledig nieuw platform en wordt uitgerust met de nieuwste generatie motoren en versnellingsbakken.
Meer informatie


BMW 3-serie
De vijfde generatie van de 3-serie was een flinke uitdaging voor BMW. De eerdere modellen waren immers al dertig jaar toonaangevend in hun segment. Er is dan ook drie jaar lang gewerkt aan deze nieuwe auto, maar het resultaat is er naar. De fabriek uit Beieren heeft een sportieve luxe wagen afgeleverd die niet alleen de sportieve rijder kan bekoren maar ook uitstekend dienst doet als werkpaard voor het woon-werkverkeer en lange ritten met de familie.
Meer informatieCitroën C1
De Citroën C1 is de eerste van de genomineerde "drieling". Het is een compact stijlvol wagentje dat vooral jonge mensen zal aanspreken.  Tim Coronel heeft deze auto inmiddels voor AutoXperience getest. Natuurlijk kun je de video daarvan op onze website bekijken.
Meer informatieMazda5
De titel "Gezinsauto van het jaar 2006" heeft de Mazda5 al binnen. Nu nog de hoofdprijs.
De Mazda5 is de opvolger van de Premacy en staat op dezelfde bodemplaat als de Mazda3. Voor de MPV heeft Mazda het met elf centimeter verlengd.
Meer informatiePeugeot 107
PSA Peugeot Citroën heeft de nieuwe 107 samen met Toyota ontwikkeld. De drie auto's die het resultaat van de samenwerking zijn (de Citroën C1, de Peugeot 107 en de Toyota Aygo) worden in het Tsjechische Kolín gebouwd. Vooral de Citroën en de Peugeot lijken als twee druppels water op elkaar.  De 107 is de opvolger van de popualaire 106.
Meer informatieRenault Clio
De Clio wordt geproduceerd op het B-platform van de Renault-Nissan Alliantie. Het onderstel is afgeleid van dat van de nieuwe Mégane. Daarop is een auto gebouwd die door het vele licht in het interieur de bestuurder en passagiers een ruimtelijk gevoel geeft.
Meer informatieToyota Aygo
De duidelijk onder de Toyota Yaris gepositioneerde Aygo richt zich voornamelijk op een trendy en zelfbewuste groep jonge kopers; een voor Toyota grotendeels nieuw publiek. Toyota biedt een compact vrolijk ogend autootje tegen redelijke en overzichtelijke kosten. De compacte Toyota zal zowel in 3- en als 5-deurs versie worden geleverd.
Meer informatieToyota Yaris
Eind 2005 komt Toyota in Nederland met de nieuwe Yaris. Het Japanse merk verwacht veel van deze in Frankrijk ontworpen en geproduceerde auto. In 2006 moeten er 250.000 exemplaren van gemaakt worden, de capaciteit van de fabriek in Valanciennes is ervoor uitgebreid.
Meer informatieVolkswagen Passat
Deze nieuwe Passat is groter, breder en ook het design is drastisch veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Carrosserie, onderstel, rijeigenschappen en comfort zijn tot in detail geperfectioneerd. Daarnaast is het nieuwe model zowel in lengte als hoogte en breedte gegroeid.
Meer informatie
Vergelijkbare artikelen