FANtv-nl-logo-mobile

Lotus Elise Sports Racer

De Britse sportwagenfabrikant Lotus brengt met de Sports Racer een gelimiteerde versie van de Elise op de markt, voorzien van opvallende striping. Wereldwijd zullen er maar 199 modellen in deze serie leverbaar zijn.


Zeer opvallend is de versie in de kleur Arden Red met een strepenschema van drie witte strepen in lengterichting. Ook is een Sports Racer verkrijgbaar in de kleur Night Blue met twee witte strepen en de spiegels ook in de kleur wit. Afhankelijk van de gekozen kleur worden de stoelen eveneens afgewerkt met stiksels in dezelfde kleur. Ook worden de hoofdsteunen voorzien van een ingeweven Sports Racer logo en bevindt zich aan de binnenzijde een speciale plaat met het exclusieve serienummer van de auto. Aan de buitenkant is deze uitvoering ook te herkennen aan de typeplaatjes op de achterzijde en de twee voorste spatschermen.Techniek
Ook technisch doet de Sports Racer zijn naam eer aan. Zo is het onderstel straffer afgesteld, is het pedaalwerk opnieuw ontwikkeld, ligt het rubber op extreem lichtgewicht aluminium velgen en is de oliekoeler vergroot. Voor de sportieve rijder kan de tractiecontrolle worden uitgeschakeld.

Vergelijkbare artikelen