FANtv-nl-logo-mobile

Mini Cooper S John Cooper Works GP Kit

Mini komt met een special edition van de Cooper S met John Cooper Works GP kit. Het vermogen van deze uitvoering is verhoogd tot 218 pk en het gewicht van de auto is verlaagd.


De Mini Cooper S John Cooper Works GP Kit beleefde zijn wereldpremière tijdens Mini United, de officiële jaarlijkse MINI Meeting in het Italiaanse Misano.Door wijzigingen door te voeren aan de intercooler en de high-tech 1,6 liter motor met compressor verder te tunen kon het vermogen worden vergroot tot 160 kW/218 pk. De Limited Edition is standaard voorzien van een sperdifferentieel. Dynamic Stability Control DSC is optioneel leverbaar. De Mini Cooper S John Cooper Works GP kit is voorzien van  lichtgewicht 18 inch aluminium velgen.


Om het gewicht te reduceren zijn de langsdraagarmen van de achteras uitgevoerd in aluminium. Dempingsmateriaal, de airconditioning (zonder meerprijs optioneel leverbaar) en de achterbank zijn weggelaten. Het gewicht is hierdoor afgenomen met zo'n 40 kg.De aërodynamica van de Mini Cooper S met John Cooper Works GP Kit is volledig nieuw ontworpen. De skirts voor en achter, nieuwe vleugelvormige achterspoiler, nog lagere dorpels en een nieuw vormgegeven bodemplaat zorgen voor minder luchtweerstand. 


De Mini is uitgevoerd in grijsblauw metallic lak met een zilvergrijs dak. De luchtopeningen in de motorkap en de voorspoiler zijn ook zilvergrijs en de buitenspiegels zijn Chili Red gespoten.Het interieur van de Mini Cooper S is voorzien van Recaro sportstoelen, Radio Boost met cd-speler en een multifunctioneel stuurwiel horen tot de standaarduitrusting.


Deze Mini wordt leverbaar als Limited Edition in een oplage van 2.000 exemplaren en is naar verwachting in Europa leverbaar vanaf juli 2006. De prijs? Die is maxi. Naar verwachting circa 40.000 euro.

Vergelijkbare artikelen