FANtv-nl-logo-mobile

Mercedes S 600 Guard

Mercedes-Benz introduceert een gepantserde uitvoering van de S 600: de S 600 Guard. De verkoop van het nieuwe model start in 2006.


Met de komst van de nieuwe S-Guard zet Mercedes-Benz een meer dan 80 jaar durende traditie op het gebied van speciaal beveiligde voertuigen voort. Volgens het principe van geïntegreerde beveiliging hebben ervaren specialisten het nieuwe model in de Guard-reeks ontwikkeld.De beschermende elementen in de deuren, de achterkant, de zijpanelen, de hemelbekleding en het schutbord worden niet achteraf in de auto gemonteerd nadat deze van de productielijn komt, maar in een apart productieproces direct vanaf het begin al ingebouwd. Zo wordt bescherming van het hoogste niveau bereikt, terwijl er geen concessies worden gedaan aan de productiekwaliteit.


De Mercedes-Benz S 600 Guard wordt aangedreven door een 12-cilinder biturbomotor, goed voor een vermogen van 380 kW/517 pk. De bescherming voldoet aan de eisen van de B6/B7-norm, het hoogste niveau. Daarnaast is de auto uitgevoerd met “run-flat”-banden, een zelfdichtende brandstoftank en een alarmsysteem voor de inzittenden wanneer deze zich in nood bevinden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl