FANtv-nl-logo-mobile

Chevrolet Captiva

De nieuwe Sports Utility Vehicle (SUV) van Chevrolet die in de zomer van 2006 wordt geïntroduceerd, gaat Captiva heten. Als S3X concept car werd de auto voor het eerst voorgesteld tijdens de Autosalon van Parijs in 2004.


De Chevrolet Captiva heeft een ruim en comfortabel interieur. De nieuwe Captiva  wordt leverbaar met respectievelijk zeven of vijf stoelen. Kopers krijgen een keuze uit voorwiel- en vierwielaangedreven uitvoeringen.De Captiva wordt Chevrolet's eerste compacte SUV die is uitgerust met een diesel-krachtbron. In eerste instantie wordt de auto leverbaar met een moderne 150 pk sterke, direct ingespoten tweeliter common-rail dieselmotor. Net als de twee beschikbare benzineversies (2.4-liter viercilinder en 3.2-liter V6) biedt ook de turbodiesel dynamische rijprestaties. De Captiva wordt het eerste model uit de product-reeks van Chevrolet Europe waarvoor een elektronisch stabiliteitssysteem (ESP) leverbaar is.


De dieselmotor werd door GM Daewoo Auto & Technology Company in samenwerking met GM Powertrain en VM Motori ontwikkeld. Het is de eerste toepassing van een dieselmotorenreeks die vanaf begin 2006 in andere modellen van Chevrolet in Europa leverbaar wordt.

Vergelijkbare artikelen