FANtv-nl-logo-mobile

Honda Civic, modeljaar 2006

De nieuwe Honda Civic is zowel van binnen als van buiten een bijzonder futuristisch ogende auto. Veel glas, glimmend kunststof en blauwe soft-tone verlichting op het dashboard geven deze auto een uniek eigen gezicht.De achtste generatie van de Honda Civic ziet er zonder twijfel uniek uit. Heel kenmerkend zijn de kunststof lichtunits die over de hele breedte lopen. De Civic krijgt zo van voren een geheel eigen "smoel" die ieders aandacht trekt. Zowel aan de voor- als aan de achterkant is deze futuristisch ogende verlichting te vinden. Verder vallen de in de achterruit verwerkte spoiler en de in de achterbumper geïntegreerde driehoekige uitlaatpijpen op. Kortom: De Civic is geen standaard autootje.Het flitsende uiterlijk wordt aan de binnenkant verder doorgevoerd. Het verticaal in tweeen gedeelde dashboard heeft ronde vormen. Het bovenste gedeelte bevat de grafische weergave voor snelheid en toerental. Ook tref je hier de eco-edicator aan, een digitaal display dat aangeeft hoe zuinig je rijdt. In het onderste gedeelte zijn analoge meters opgenomen. O.a. voor (wederom) het toerental en twee dagtellers. De blauwe soft-tone verlichting geeft een futuristische sfeer. Dit wordt nog versterkt door de glimmende kunstof.Honda heeft de Civic ook een startknop gegeven. Een functionaliteit die steeds vaker bij nieuwe auto's voorkomt. In dit geval moet de auto echter nog wel eerst met een "ouderwetse" contactsleutel geactiveerd worden. Daarna start je de motor met de rode knop links op het dashboard.


Het hele ontwerp van de vijfdeurs hatchback is flink aangepast. De Civic is korter, lager en breder geworden. De lengte is verkleind van 4,49 naar 4,25 terwijl de brreedte van 1,72 naar 1,77 meter gegaan is. De hoogte is met 3,5 centimeter verlaagd tot 1,46 meter. Als motor heb je de keuze uit een diesel en twee benzine-varianten. De diesel is de bekende 2.2 CTDi-diesel (topsnelheid 205 km/u, 1 naar 100 in 8,4 seconden). Bij de benzinemotoren heb je de keuze tussen een 1.4 (83 pk) en een nieuwe 1.8 die 140 pk levert. Met deze laatste motor sprint de Civic in 8,6 seconden naar de 100. De topsnelheid ligt op 207 km/u. Het 1.4 model haalt 171 km/u en doet 14,2 over een sprintje naar de 100.


Vanaf januari 2006 is de nieuwe Honda Civic in ons land te koop. De prijs begint bij 19.860 euro. Je krijgt dan de 1.4 met handgeschakelde 6-bak. ABS, cruise control, 6 airbags, VSA, centrale portiervergrendeling, 4 elektrische ramen, in hoogte verstelbaar stuur en boordcomputer zijn allemaal standaard. Duurdere 1.4-versies zijn de Comfort (21.990 euro) en Sport (23.350 euro). De 1,8 liter is beschikbaar als Comfort (23.990 euro), Sport (25.890 euro) en Executive (28.150 euro). De diesel kost 27.990 euro tot 32.150 euro.In maart 2006 volgt er een Honda Civic sedan. Deze wordt echter op een totaal ander platform gebouwd en heeft dus weinig te maken met deze Civic. De driedeurs staat gepland voor eind 2006.


De Honda Civic is een echte Europese auto. Niet alleen ziet hij er zo uit, hij wordt ook in dit deel van de wereld gemaakt. De fabriek is in Swindon (Engeland) te vinden.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl