FANtv-nl-logo-mobile

Hyundai Gator

Op de Los Angeles Auto Show (5 t/m 15 januari 2006) lanceert de Koreaanse autofabrikant Hyundai een conceptmodel: de Hyundai Gator Greenspeed.


De Gator is wellicht de meest opzienbarende concept car van Hyundai ooit. De Gator Greenspeed is een fuelcell dragracer geïnspireerd op de super dragsters uit de jaren zestig. Met de Gator Greenspeed laten de ontwerpers van het North American Design Center van Hyundai zien wat er kan gebeuren als de snelheidsfreaks van de toekomst met door brandstofcel aangedreven auto's gaan experimenteren.Volgens de ontwerpers valt de Gator niet alleen op door zijn agressieve, onalledaagse en haast buitenaardse uitstraling. Ook het aandrijfsysteem van de Hyundai Gator is zeer bijzonder. Twee brandstofcel aangedreven elektromotoren in de achterwielen zorgen voor de stuwkracht. De twee waterstoftanks zijn aan de voorzijde van de Gator gemonteerd. Het geïntegreerde roll protection-systeem moet ervoor zorgen dat de bestuurder zelfs bij een harde aanrijding voldoende wordt beschermd.


De futuristische Hyundai Gator is voorzien van verschillende andere noviteiten. De besturing van de Gator gebeurt bijvoorbeeld door middel van een control stick en alle informatie die de berijder nodig heeft wordt op een scherm in de helm geprojecteerd.Hyundai zoekt met de Gator Greenspeed fuelcell dragracer de grenzen op. Niet alleen wat betreft ontwerp en materiaalgebruik. Met deze dragracer test Hyundai ook alle nieuwe vindingen die er zijn op het gebied van de door brandstofcel aangedreven elektromotoren.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl