FANtv-nl-logo-mobile

Saab 9-3 Cabriolet 20 Years Edition

Saab verkoopt al twintig jaar cabriolets. Met succes, daarom is er een jubileummodel uitgebracht. De Saab 9-3 Cabriolet '20 Years Edition'.De eerste cabriolet van Saab, de 900 Cabriolet, werd vanaf januari 1986 verkocht. Destijds betrof het een gelimiteerde oplage voor de Amerikaanse markt. Slechts 400 exemplaren waren er beschikbaar van de sportieve cabriolet. Deze vlogen dan ook weg. Het jaar daarop introduceerde Saab de Cabriolet wereldwijd.


Nu, 20 jaar later, zijn er ruim 240.000 cabrio's door Saab gemaakt en verkocht. Reden voor een feestje en voor een opvallend jubileummodel. Deze Saab 9-3 Cabriolet '20 Years Edition' is vanaf februari 2006 leverbaar en is te herkennen aan de unieke 'Electric Blue' metallic lak. Het model is in de Vector-uitvoering leverbaar met alle motoren (150, 175 of 210 pk). Het topmodel, de Aero, is uitgerust met de 250 pk (184 kW) sterke 2.8 V6-turbomotor en heeft een sportief afgestemd, verlaagd onderstel.Enkele kenmerken van deze speciale versie zijn:


• Afdekplaat cabrioletkap, afwerking binnenzijde portieren en portiergrepen uitgevoerd in de kleur 'Electric Blue'
• Unieke lichtmetalen 17-inch wielen met vijf dubbele spaken
• Lederen beige sportinterieur met biezen in de kleur 'Electric Blue'
• Spoiler op kofferdeksel in carrosseriekleur (standaard op Aero, optioneel voor Vector)


Elke Cabriolet '20 Years Edition' is gebouwd op het onvolprezen chassis van de 9-3 en is voorzien van de snelle, volautomatisch bedienbare cabrioletkap met flexibele kofferbakindeling en rolbeugels die automatisch omhoogschieten als een koprol dreigt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl