FANtv-nl-logo-mobile

Lexus LS 460 (modeljaar 2006)

De Lexus LS 460 is gekozen tot 'Wereldauto van het Jaar 2007'. Een internationale jury uit 22 landen koos de Lexus LS 460 uit een lijst van 28 auto's.Dit is bekend gemaakt tijdens de New York Autoshow. Bij deze verkiezing bepalen deskundigen uit heel de wereld aan de hand van strenge criteria hun keuze. De juryleden beoordelen eerst aan de hand van een groot aantal parameters de deelnemende nieuwe auto's. Zij kijken onder meer naar zaken zoals styling, kwaliteit, prestaties en veiligheid. In januari 207 voltooiden de juryleden deze eerste stemmingsronde waaruit een top tien voortvloeide. De maanden daarop verdeelden de juryleden hun stemmen over de tien finalisten. De Lexus LS 460 kwam als winnaar tevoorschijn.


De juryleden van de 'Wereldauto van het Jaar' stelden in hun commentaar dat de Lexus LS 460 de verpersoonlijking is van het streven van Lexus naar perfectie. Hoewel Lexus nog altijd een relatief jong merk is, geeft de firma met de LS 460 een krachtig statement af. De Lexus LS 460 toont vele belangrijke noviteiten, waaronder opmerkelijke zaken op het gebied van veiligheid. Ook biedt de auto primeurs in de vorm van een automatisch parkeersysteem en een automatische transmissie met acht overbrengingen.Het meest opmerkelijke aan de auto is de automaat met acht versnellingen. Hiermee is de luxe limosine uniek.


De Lexus LS 460 is een geheel nieuwe auto met een nieuw platform. Er zijn veel snufjes en nieuwe technologieen in de auto opgenomen. Naast de acht-versnellingsbak beschikt deze bijvoorbeeld over een zelfstandige parkeerhulp. Hierbij kan de auto zichzelf fileparkeren. Hiermee is Lexus echter niet de eerste, onlangs introduceerde Toyota deze technologie al voor de Prius. Andere snufjes zijn de stoelen die de inzittenden een massage kunnen geven en de klimaatcontrole die rekening houdt met de lichaamstemperatuur van de bestuurder en de passagiers. Voor audiofielen beschikt de auto over 19 speakers.


De motor 4,6 liter V8 (380 pk) met een koppel van 370 Nm. Deze haalt de 100 in 5,5 seconden.


Vergelijkbare artikelen