FANtv-nl-logo-mobile

BMW Night Vision

BMW introduceerde in augustus 2005 het Night Vision-systeem op de 7 Serie. Deze is vanaf maart nu ook beschikbaar voor de 5 en 6 Serie.


Het infrarood-systeem is op zowel de Sedan- als Touring-versies van de 5, alsmede de Coupé- en Cabrio-uitvoeringen van de 6 Serie leverbaar.Het Night Vision-systeem is ontwikkeld voor extra veiligheid in het donker. Het zorgt ervoor dat levende wezens, die zich tot 300 meter voor de auto bevinden, eerder door de bestuurder worden opgemerkt. Het systeem werkt met hulp van infraroodcamera-techniek, waarmee de verschillende warmtebronnen voor de auto worden gemeten en zichtbaar worden gemaakt op een beeldscherm. Dit geeft de bestuurder op slecht verlichte plaatsen een beter overzicht.BMW is de eerste Europese autobouwer die gebruikt maakt van de FIR technologie (verre infrarood).  FIR geeft geen gedetailleerd beeld van de verkeerssituatie, maar geeft beelden van warmte-uitstralende objecten. Bij een snelheid van 100 km/u kan de bestuurder daardoor 5 seconden eerder een mens of dier detecteren. De beelden die Night Vision doogeeft zijn in zwart-wit zichtbaar op een beeldscherm.Het beeld dat Night Vision doorgeeft, wordt in de auto op een scherm op het centrale controle-display weergeven. Dit zorgt ervoor dat het kan worden vergeleken met een snelle blik in de achteruitkijkspiegel. BMW heeft hiervoor gekozen omdat zij van mening zijn dat een head-up display in de vooruit, de bestuurder kan irriteren en dus niet het optimale resultaat geeft.


De techniek is niet gevoelig voor verblinding door koplampen van tegenliggers en ook niet voor andere infraroodsystemen. Voor € 2760,- is het systeem te bestellen.

Vergelijkbare artikelen