FANtv-nl-logo-mobile

Ford Ranger

De nieuwe Ranger is voorzien van een stoer en modern exterieur, een volledig herzien interieur, extra laad- en sleepvermogen en een compleet nieuwe common-rail dieselmotor.


Het meest opvallend zijn de nieuwe motorkap en de grote grilleopening aan de voorkant. Verder springen de prominente wielkasten in het oog. Bij de Ranger is de laadbak aan de zijkanten met 60 mm verhoogd om de opslagcapaciteit te verbeteren.De Ford Ranger is uitgerust met een compleet nieuwe 2.5 liter Duratorq TDCi-dieselmotor met een nieuw common-rail brandstofinjectiesysteem. De motor levert 143 pk en een koppel van 330 Nm bij 1.800 tpm. De auto heeft een handmatige versnellingsbak met vijf versnellingen.


Het weggedrag van de Ranger is verbeterd. De wagen is voorzien van een grotere bovenste wieldraagarm, veerlagers, grotere wielen en terreinbanden, een schokdemper met een grotere diameter en extra lange bladveren. Verder heeft de auto een nieuwe stabilisator aan de achterkant en een verbeterd hydraulisch remsysteem. Alle Ranger-modellen zijn voorzien van ABS.De Ranger is standaard uitgerust met airbags aan de voorkant voor bestuurder en bijrijder en kan naar wens worden voorzien van zij-airbags voor de voorstoelen.


De Ford Ranger na de zomer van 2006 wordt stapsgewijs op de Europese markt geïntroduceerd.

Vergelijkbare artikelen