FANtv-nl-logo-mobile

Maserati Quattropote Sport GT

De Maserati Quattroport Sport GT is nu ook in Nederland leverbaar. Eind 2005 introduceerde Maserati de nieuwe Quattroporte 2006.


De meest opvallende uiterlijke kenmerk van de Quattroporte Sport GT is de donkere grille met zwart gaas. De donkere grille is bovendien voorzien van het drietand logo met rode accenten, een kenmerk uit de rijke racegeschiedenis van Maserati. Daarnaast is de Sport GT uitgerust met 20 inch lichtmetalen wielen met een zevenspaaks ontwerp.


In het interieur benadrukt Maserati dat het hier om een sportieve uitvoering van de Quattroporte gaat. Zo is de Sport GT bijvoorbeeld voorzien van carbondetails. Dit lichtgewicht materiaal is in het interieur op alle plaatsen verwerkt waar normaliter houtaccenten te vinden zijn.

De Sport GT is uitgerust met een speciaal ontworpen uitlaatsysteem. Daarin werden de middendempers herontworpen, om bij hogere toerentallen van de V8 krachtbron voor een dieper en voller uitlaatgeluid te zorgen.


Geheel nieuw voor de Quattroporte is het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) dat uitsluitend op de Sport GT wordt geleverd. Het systeem controleert continu de bandenspanning van de afzonderlijke wielen en geeft die gegevens ook weer in het display. Bovendien waarschuwt het systeem de bestuurder wanneer de bandendruk onder het ideale niveau daalt of wanneer er sprake is van een lekke band.

Deze sportieve uitvoering van de Quattroporte is in Nederland leverbaar vanaf 162.095,- euro. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl