FANtv-nl-logo-mobile

Aston Martin DB9 Sports Pack

Aston Martin zal vanaf juli 2006 een Sports Pack leveren voor de DB9 Coupe. Deze hebben niet zo zeer betrekking op het uiterlijk van de auto maar op de rijeigenschappen.Het pakket omvat ondermeer vijfspaaks aluminium 19-inch wielen. Deze hebben een lager gewicht dan de standaard wielen. De besparing bedraagt meer dan een kilo per wiel. Het formaat van de wielen is gelijk aan dat van de normale wielen en er wordt gebruik gemaakt van dezelfde Bridgestone banden.


Verder krijgt de auto andere veren en een andere stabilisatorstang, en komt het chassis 6 milimeter lager te liggen. De DB9 zal met deze aanpassingen bij hoge snelheden directer op stuurbewegingen reageren en zodoende nauwkeuriger een bocht ingestuurd kunnen worden. Grip en wagenbeheersing worden verbeterd zonder dat dit nadelig is voor andere rijeigenschappen of het gewicht van de auto.


De composiet plaat aan de onderkant van de auto wordt bij het installeren van het Sports Pack vervangen door een aluminium plaat. Deze biedt dezelfde functionaliteit maar geeft de carrosserie meer stijfheid.


De verbeterde rijeigenschappen zullen vooral de sportieve Aston Martin rijder aanspreken.

Vergelijkbare artikelen