FANtv-nl-logo-mobile

BMW Mille Miglia Concept Coupé

BMW presenteert de Concept Coupé Mille Miglia 2006. De concept car is BMW's eerbetoon aan het historische evenement Mille Miglia.


In het Mille Migla-museum in Brescia presenteerde BMW de Concept Coupé Mille Miglia 2006. De auto zal niet in productie gaan en zal meteen in het BMW-museum verdwijnen. De Deen Anders Warming is de ontwerper.


De straatrace Mille Miglia ontstond in 1927 en wordt jaarlijks in Italië gehouden. Het evenement wordt tegenwoordig gekenmerkt door een groot aantal klassieke deelnemers. BMW heeft regelmatig deelgenomen aan de beruchte Mille Miglia.

De concept car is gebaseerd op de BMW 328 Mille Miglia waarmee het Duitse merk in 1940 het beroemde evenement won. Het model is voorzien van de techniek van de Z4 M Coupé. Ook het motorblok is afkomstig van de Z4, waardoor de Concept Coupé beschikt over 343 pk.Een groot deel van de carrosserie is gemaakt van carbon. De koplampen en achterlichten bevatten LED-lampjes. De 20 inch lichtmetalen wielen werden speciaal voor de concept ontwikkeld.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl