FANtv-nl-logo-mobile

Audi Q5 wordt in Duitsland gebouwd

Het modellenoffensief van Audi zal zich de komende jaren onverminderd voortzetten. Zo wordt in 2008 het SUV-programma uitgebreid met de Audi Q5.


De productielocatie van de nieuwe Audi Q5 wordt Ingolstadt. Daartoe zal de komende jaren circa 300 miljoen euro in productiefaciliteiten worden geïnvesteerd.


De keuze voor de productie van de Audi Q5 in Ingolstadt is de derde belangrijke beslissing van AUDI AG binnen korte tijd voor een productielocatie in Duitsland. Enkele maanden geleden werd al bekend gemaakt dat de nieuwe Audi A5 in Ingolstadt en de Audi sportwagen R8 in Neckarsulm zullen worden gebouwd. De productie van de Audi R8 start in het vierde kwartaal van 2006.

De Audi Q5 zal naast de Audi Q7 het tweede model van het merk Audi zijn in het segment van de Sport Utility Vehicles (SUV). “De Audi Q5 wordt een uitgesproken sportieve auto, die voor Audi een belangrijke uitbreiding van het modellenprogramma betekent. Met de Audi Q5 zetten wij een grote stap richting de 1,4 miljoen verkochte auto's per jaar; een doelstelling die wij ons voor het jaar 2015 hebben gesteld”, verklaart Prof. Dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG.


In Ingolstadt worden op dit moment de Audi A3, A3 Sportback, A4 Limousine en A4 Avant gebouwd. Daarnaast worden in samenwerking met Györ (Hongarije) de Audi TT Coupé en TT Roadster geproduceerd. In 2005 liepen in Ingolstadt 510.416 auto's van de band. In Neckarsulm worden de Audi A6 Limousine, de A6 Avant, de A8 en vanaf het vierde kwartaal 2006 de nieuwe Audi R8 gebouwd. Op de loactie in Neckarsulm werden het afgelopen jaar 241.070 auto's geproduceerd.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl