FANtv-nl-logo-mobile

Exclusieve Mercedes-Benz SLK 55 AMG

Mercedes-AMG heeft een exclusieve serie ontwikkeld van de SLK 55 AMG. Het vermogen van de AMG 5.5 liter V8-motor is opgevoerd tot 400 pk.


De speciale serie krijgt lichtgewicht componenten, een hardtop van carbon, 19 inch AMG-velgen, een AMG-sportonderstel en een aangepast remsysteem met remschijven van composietmateriaal.    
De nieuw vormgegeven AMG-frontpartij heeft grote koelopeningen die voor voldoende frisse lucht voor de oliekoelers zorgen. Nieuwe uitstroomopeningen van carbon garanderen een goede circulatie door de grotere motoroliekoelers. De bredere voorspatborden zijn gemaakt van 'carbon-fibre-reinforced-plastic' (CFK), een ultralicht koolstofvezel-composietmateriaal.


Ook de vaste hardtop van de tweezitter is van dit materiaal gemaakt. Het zwarte middenstuk met zichtbare carbonstructuur geeft een speciaal effect. Doordat de SLK 55 AMG niet over het variodak en het bijbehorende hydraulische bedieningssysteem beschikt, werd er niet alleen veel gewicht bespaard, maar kon ook het zwaartepunt een stuk lager worden gelegd. Met een leeggewicht van 1495 kg volgens EU-norm is deze speciale SLK 55 AMG 45 kg lichter dan het basismodel.


Ook de motor onderging de nodige aanpassingen. Met een aangepast luchtinlaatkanaal, een AMG-sportluchtfilter en nieuw ontwikkelde spruitstukken heeft de motor een betere verbranding en reageert de auto beter op het gaspedaal. De acceleratie van 0-100 km/u gaat nu in 4,5 seconden (basismodel 4,9 seconden) en van 0 naar 200 in 15,5 seconden (17,5 seconden).

Op dit moment is nog niet duidelijk of de auto ook in Nederland leverbaar wordt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl