FANtv-nl-logo-mobile

Mitsubishi Outlander Concept

Mitsubishi laat op de komende Autosalon van Parijs (29 september t/m 16 oktober) de Outlander Concept zien. Dit is een voorproefje van het definitieve nieuwe Europese model.


De nieuwe Outlander is in Japan al op de markt en is daar de best verkochte compacte SUV sinds zijn introductie in oktober 2005. De auto die Mitsubishi in Parijs onthult, is een conceptmodel op basis van de Japanse versie. In Nederland zal dit model naast de huidige Outlander gevoerd gaan worden.


De hoge raamlijn, de koplampen en de 20-inch wielen geven het conceptmodel een krachtige en dynamische uitstraling. Verder heeft het studiemodel uitgebouwde wielkasten, scherpe lijnen en krijgt het concept de zogeheten 'Mount Fuji'-grille.

De krachtbron van het conceptmodel wordt een dieselmotor die 140 pk levert en voldoet aan de Euro4 emissie-eisen. Dit blok is ook te vinden onder de motorkap van de Grandis. Mitsubishi past de krachtbron aan voor de Outlander Concept en koppelt de motor aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.


Daarnaast wordt de Mitsubishi uitgerust met inschakelbare All Wheel Control en gebouwd op Mitsubishi's nieuwe, global C-segment platform.

Vergelijkbare artikelen