FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Mercedes E-Klasse Guard

Mercedes-Benz heeft de nieuwste generatie E-Klasse in de gepantserde Guard-uitvoering in het gamma opgenomen.


De beschermende voorzieningen van deze auto's worden al tijdens het fabricageproces van de auto ingebouwd. Mercedes-Benz heeft al tachtig jaar ervaring met het bouwen van extra beveiligde auto's. De productie vindt plaats in de fabriek van Mercedes-Benz, op een aparte productielijn voor Guard-uitvoeringen.


Aan de buitenzijde zijn de Guard-modellen niet als zodanig herkenbaar. Niets duidt erop dat hun auto hen beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Zelfs het uiterst krachtige .44 Magnum pistool heeft geen kans tegen de Guard-protectie. Hierdoor zijn de Guard-modellen officieel gecertificeerd voor veiligheidscategorie B4. De E-Klasse Guard wordt standaard geleverd in de luxueuze Avantgarde-uitvoering.

De nieuwe E-Klasse Guard is leverbaar als E 320 CDI, E 350 en E 500. Elke versie staat op MOExtended run-flat banden van Michelin en hebben een controlesysteem voor de bandenspanning. Met deze run-flat banden kan zonder lucht nog over een afstand van 30 kilometer worden doorgereden met een maximum van 80 km/u. De maximum snelheid met deze banden is 240 km/u.

Vergelijkbare artikelen