FANtv-nl-logo-mobile

Lancia Delta HPE Concept Car

De langverwachte Lancia Delta HPE Concept Car maakt zijn werelddebuut tijdens het 63ste Internationale Filmfestival van Venetië.


De auto is geïnspireerd op de sportieve, praktische en elegante Lancia Beta HPE uit de tweede helft van de jaren 70.


De concept is 4,5 meter lang, 1,8 meter breed, 1,5 meter hoog en is rank en sportief om te zien. De auto valt op door het overhangende dak, het grote achterruit en de chromen grille. De grille is een moderne interpretatie van Lancia's klassieke grille uit de jaren vijftig.

De concept car is uitgerust met het Blue&Me-systeem. Dit biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me-systeem een SMS te laten voorlezen.


De Delta HPE Concept is ontworpen voor zowel diesel- als benzinemotoren die allemaal voorzien zijn van een turbo en gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde transmissie. De vermogens lopen uiteen van 120 tot meer dan 200 pk.

Vergelijkbare artikelen