FANtv-nl-logo-mobile

Renault Koleos Concept

Frankrijk maakt nog geen SUV's. Daar komt echter verandering in. Renault toont in Parijs de Koleos concept. In 2008 moet deze auto op de markt komen.De Koleos is door Renault samen met partner Nissan en het met Samsung Motors ontwikkeld. De Koreanen hebben het design voor hun rekening genomen. De auto ziet er realistisch uit, alsof hij zo in productie kan. Toch zal er nog het één en ander bijgeschaafd gaan worden. In 2007 wil Renault de productieversie tonen.


De Koleos mag dan groot zijn. Hij biedt slechts plaats aan vier personen. Deze hebben ieder een eigen stoel.


Binnenin valt verder op dat het middenconsole van doorzichtig materiaal is gemaakt. Het dashboard is goed gevuld. Niet alleen met extra's als een navigatiesysteem, car-multimedia, maar ook met een hoogtemeter, een luchtdrukmeter en een kompas. Ook zijn er displays die informatie geven over de rijrichting en hellingshoek. Allemaal informatie voor offroad-activiteiten. Hill Down Control en Hill Start Assist zijn aanwezig.De auto is erg licht van binnen dankzij een glazen dak. De auto is stoer en robuust van vorm. Dakrails, een dubbele uitlaat, aluminiumkleurige panelen aan alle kanten en 19 inch wielen dragen hieraan bij. Verder staat de auto krachtig hoog op zijn "poten" en beschikt hij voor en achter over led-verlicjting.


Origineel is de achterklep. Deze is in twee delen te openen, waarbij het onderste deel als bankje kan dienstdoen. Handig voor een picknick op een parkeerplaats.Voor het showmodel is samen met Nissan een geheel nieuwe motor ontwikkeld. We mogen dan ook aannemen dat deze straks bij het productiemodel beschikbaar is. Het betreft een 2.0 dCi dieselmotor die 180 pk levert. De bestuurder kan indien gewenst overschakelen van tweewielaandrijving naar vierwielaandrijving.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl