FANtv-nl-logo-mobile

Mazda BT-50

Op de autoshows in Londen en Parijs was hij al te zien. De Mazda BT-50 pickup. Deze gaat ook in ons land de B2500 vervangen.Met de BT-50 gaat Mazda de strijd aan met de Nissan Navara en de Toyota Hilux. De BT-50 zal begin 2007 beschikbaar komen in drie versies. Topmodel wordt de vierdeurs double cap. Hierin kunnen vijf volwassenen plaatsnemen. Vervolgens komt de freestyle cap die beschikt over twee normale portieren en twee kleinere portieren die de tegenovergestelde kant op scharnieren. Het derde model is een tweedeurs versie met een enorme open laadbak.


Mazda streeft met de BT-50 naar een pickup met de luxe en comfort van een gezinsauto. Het dashboard lijkt op die van de personenauto's van Mazda, en de koper heeft de keuze uit drie bekledingsoptie. Stuur en stoelen zijn op verschillende manieren verstelbaar en het keyless-entry-systeem zorgt ervoor dat je de sleutel alleen maar op zak hoeft te hebben en het porier ontgrendelt vanzelf.Ten opzichte van de B2500 heeft de BT-50 een nieuwe achterophanging. Langere veren en schokdempers met een bredere diameter zorgen voor meer rijcomfort.


Nederlandse kopers van de BT-50 kunnen kiezen uit niet minder dan vijf motoren. Drie benzinemotoren (2.2, 2.6 en 4.0 liter) en een 2.5l en 3.0l common-rail diesel. De laatste zal 156pk en 380Nm kunnen leveren. De diesels worden aan een nieuwe handgeschakelde vijfbak gekoppeld. De vierwielaandrijving kan worden ingeschakeld door middel van een tweede pookje.


De eerste foto's van deze pickup zijn te zien in het fotoalbum.


Vergelijkbare artikelen