FANtv-nl-logo-mobile

Fiat Bravo (model 2007)

Na een kleine zes jaar heeft Fiat weer eens een nieuwe Bravo uitgebracht. In ons fotoalbum vind je veel nieuwe foto's van deze fraaie Italiaan.Fiat plaatst de auto in business class segment. Binnen dat segment heeft de Bravo een lage prijs. Toch oogt de Fiat Bravo niet echt als een zakelijke auto. Daarvoor zijn de vormen te sportief. Fiat presenteerde de auto niet voor niets in de kleur "Marinello-rood", de Bravo heeft duidelijk wat van het sportwagen-DNA van Ferrari meegekregen. Hij oogt slank maar gespierd en zelfs een beetje agressief.


De auto is 434 centimeter lang, 179 centimeter breed, 149 centimeter hoog en heeft een wielbasis van 2,6 meter. Op de neus valt het nieuwe Fiat-logo op. De Bravo is het eerste model met dit logo.


Wat verder opvalt is de ver naar voren geplaatste oorruit, de druppelvormige koplampen, de slanke grille en de luchthappers. De auto heeft een geheel eigen -sportieve - vorm.Vanbinnen is de auto ruim. Vooral de bagageruimte van 400 liter is opmerkelijk. Maar ook de zitruimte is aanwezig. Achterin kunnen moeiteloos twee volwassenen plaatsnemen zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte voorin.


Deze nieuwe Italiaan wordt geleverd met een grote keus aan motoren waaronder de populaire 1.9 Multijets (120 en 150 pk), de 90 pk sterke 1.4 en nieuwe turbogeladen T-JET benzinemotoren (120 en 150 pk 1.4 Turbo).De Fiat Bravo wordt geproduceerd in de Piedimonte S. Germano fabriek in
Frosinone, waar 3.500 werknemers gemiddeld zo'n 120.000 Bravo's per jaar verwachten te bouwen. Die zullen overigens niet alleen in Europa, maar in 55 landen verdeeld over de hele wereld worden verkocht.


Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen